شهرداري شرکت ملي نفت ايران  را مقصر تخريب اعلام کرد

کارشناس حقوقي سازمان ميراث فرهنگي استان تهران در گفتگو با ميراث آريا( chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: پس از اعلام شکايت بخش حقوقي سازمان ميراث فرهنگي استان تهران از شهرداري منطقه 12 به دليل تخريب کامل پمپ بنزين خيايان ري، شهرداري اعلام کرده که در اين موضوع هيچ نقشي نداشته است.

کيانوش تکلو در ادامه خاطرنشان کرد: بنابراعلام شهرداري هيچ گونه مجوزي براي تخريب اين مجموعه از سوي شهرداري صادر نشده و شرکت ملي نفت ايران، نسبت به تخريب اين اثر تاريخي اقدام کرده است.

به گفته اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي استان تهران: مقامات شهرداري منطقه اعلام کرده‌اند شرکت ملي نفت ايران بدون اخذ مجوز از شهرداري اقدام به تخريب پمپ بنزين کرده است.

وي با اشاره به بخش‌نامه صادر شده از سوي رياست جمهوري مبني بر اين که دستگاه‌هاي دولتي اختلافات مشترک خود را به مراجع قضايي ارجاع ندهند اظهار داشت: براين اساس ناگزيريم که موضوع شکايت ياد شده را به معاونت حقوقي رياست جمهوري، استانداري يا مراجع تعيين شده در بخش‌نامه يادشده ارجاع دهيم.

اين کارشناس حقوقي اضافه کرد: در صورتي که شهرداري در مورد اين پرونده مقصر اعلام نشود بنابراين با شرکت ملي نفت ايران روبرو خواهيم شد.

وي در پايان تأکيد کرد: متأسفانه پمپ بنزين خيابان ري که در فهرست آثار ملي کشور نيز به ثبت رسيده به طور کامل تخريب شده است.

اين بنا که به شماره ۱۴۶۷۰ به تاريخ 16 اسفند ماه ۱۳۸۴ در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده در نشاني خيابان ري، زير پل هوايي شماره ۵۱۵ واقع شده است.

تاريخ دقيق احداث اين جايگاه مشخص نيست اما آنچه مسلم است اينکه نخستين پمپ بنزين تهران بود که پس از ورود گسترده اتومبيل به تهران احداث شده بود. پمپ بنزين ري در بين جايگاه‌هاي سوخت گيري به جايگاه شماره سه معروف بود که ساختمان آن از پلاني به شکل سه مربع و يک پيش آمدگي در قسمتي از مربع مياني تشکيل شده بود. در مجموع بناي آن آجري و نماي آن با قاب‌هاي کاشي کاري در دو طرف نمايان بود.

اين بنا با اين تزئينات از ابتدا براي سوخت گيري احداث شده اما از زمان ساخت پل روگذر در اين محدوده کاربري خود را از دست داد به طوري که بناهاي مجاور در انتظار عقب نشيني اين فضا و مسطح شدن سکوهاي سوخت‌گيري آن بوده اند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387110717