هنرواقعي  ارج نهادن به اساتيد و پيشکسوتان است

به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، احد پرويز زاد هنرمند 37 ساله آذربايجاني که در سال 1387 موفق به دريافت نشان مهر اصالت سازمان بين المللي يونسکو براي بشقاب نقره اي قلمزني خود شده است ، علاوه بر مطلب فوق گفت: بسياري از رشته هاي مختلف هنري به دليل عدم توجه و پيگيري در حال فراموشي است و مسئولان بايد با جديت بيشتري به حمايت از هنرمندان بپردازند.

پرويز زاد افزود: رشته هاي هنرهاي سنتي مانند گذشته هر کشوري است و اگر گذشته از بين برود ، آينده روشن پيش رو نخواهيم داشت.

وي با اشاره به فعاليت هاي خود گفت: از سال 1364 و در کنار استاد گوهرچي با هنر زرگري آشنا شدم و از سال 1368 شاگردي در حوزه هنر حکاکي روي نقره را آغاز کردم . در دوره هاي بعد هم مرحوم آشوت بوغوسيانس و استاد ميثاق بابايانس اجازه شاگردي به من دادند و از تلاش آنهاست که امروزه در کارم موفق هستم.

پرويز زاد در مورد تعليم آموخته هايش به ديگران گفت: از سال 80 مشغول آموزش قلمزني روي نقره و جواهر سازي هستم و تا به حال شاگردان زيادي داشته ام. در حال حاضر نيز دو کارگاه مختلف دارم که در يکي چهار نفر از آقايان تعليم ديده دررشته زرگري و ساخت و قالب بندي مشغول به کار هستند و به تازگي درکارگاه ديگري ، چهار نفر از خانم‌هايي که در زمينه قلمزني آموزش ديده بودند، به توليد آثار هنري مي پردازند.

دارنده مهر اصالت در سال 2008 در خصوص مشکلات کار خود گفت : مشکلا ت زيادي اين هنر را هم مانند هنرهاي ديگر تحت تاثير قرار مي دهد که يکي از بزرگترين اين مشکلات ، مسئله بيمه و امنيت شغلي است.

پرويز زاد افزود: عدم وجود ديد و نگرش فرهنگي و هنري نسبت به رشته اي مانند قلمزني روي نقره و دسته بندي آن در زمره شغل هاي بازاري نيز به روند کار و ايجاد علاقه در جوانان براي آموزش اين رشته لطمه مي‌زند.

اين هنرمند در مورد دريافت مهر اصالت يونسکو گفت:براي ارسال اثر برنامه ريزي خاصي نداشتم و در مدت 15 روز ، روي يک بشقاب شيريني خوري به ابعاد 28*28 سانتي متري کار کردم که مورد توجه و تاييد قرار گرفت و مهر اصالت به آن تعلق يافت.

احد پرويز زاد گفت : با اينکه دو دوره از اعطاي مهر اصالت به آثار صنايع دستي مي گذرد و در هر دو دوره هنرمنداني از استان ما جزء برگزيدگان بودند ، اما هنوز هم اطلاعات دقيق و درستي در اين رابطه وجود ندارد، در حالي که با آگاه شدن نسبت به اين مورد در هنرمندان و جوانان، انگيزه و علاقه مندي ايجاد مي شود و اين چنين مي توان به آينده روشن رشته هاي مختلف هنري مطمئن تر بود.

احد پرويز زاد در سال 1350 در شهرستان مرند متولد شد و پس از تحصيلات متوسطه، در سال 1374 در رشته کارشناسي رياضي کاربردي از دانشگاه تبريز فارغ التحصيل شد.

وي ضمن پرداخت به درس و تحصيلات دانشگاهي ، فعاليت حرفه اي و هنري خود را نيز آغاز نمود و به اوج رساند و در حال حاضر يکي از هنرمندان سرشناس آذربايجان شرقي است./106

انتهای پیام/

کد خبر 1387110746