بخش دريا و دريانوردي موزه منطقه‌اي خليج فارس افتتاح مي‌شود

معاون ميراث فرهنگي استان بوشهر در گفتگو با ميراث‌آريا(chtn) با بيان اين مطلب که موزه منطقه‌اي خليج فارس در محدوده‌اي به مساحت 75 هزار متر مربع در حال احداث است، افزود: داخل اين محوطه دو عمارت تاريخي سبزآباد و کلاه‌فرنگي قرار دارد که محل کنسولگري انگليس در دوره قاجار بوده است.

علي ذاکري در ادامه افزود: از اين دو بنا به اضافه قسمتي ديگر از محوطه به عنوان بخش دريا و دريانوردي موزه استفاده مي‌شود.

وي با بيان اينکه مرمت عمارت کلاه فرنگي به طور کامل به اتمام رسيده است گفت: ويترين آرايي اين ساختمان نيز انجام شده و اشياء مورد نظر براي نمايش نيز در موزه قرار داده شده‌اند.

ذاکري افزود: در بخش دريا و دريانوردي کشتي تاريخي پرسپوليس، اولين ناو جنگي ايران به همراه 40 فروند شناور سطحي و غيرسطحي ديگر مستقر شده و به معرض نمايش گذاشته مي‌شوند.

وي با بيان اينکه اسناد مربوط به خليج فارس شامل نقشه‌ها، نامه‌ها و ساير اسناد به زبان‌هاي مختلف در بخش دريا و دريانوردي اين موزه نمايش داده مي‌شوند، گفت: اين اسناد با همکاري بنياد ايرانشناسي بوشهر و مرکز اسناد بوشهر گردآوري شده‌اند.

معاون ميراث فرهنگي استان بوشهر با بيان اينکه 85 درصد از عمليات اجرايي ساختمان مرکزي موزه انجام شده است، گفت: حداکثر تا يک ماه آينده فاز اجرايي آن را آغاز مي‌کنيم و اميدواريم تا دو سال آينده ساختمان اصلي را آماده بهره‌برداري کنيم.

وي از ايجاد پارک موزه در محوطه موزه منطقه خليج فارس خبر داد و افزود: هدف از احداث اين پارک موزه ارائه خدمات جنبي به گردشگران و بازديدکنندگان موزه است.

ذاکري همچنين از راه‌اندازي مرکز بين‌المللي پژوهش‌هاي خليج فارس در کنار اين موزه خبر داد و يادآور شد: بخش‌هاي باستان‌شناسي، مردم‌شناسي، هنرهاي سنتي، صنايع‌دستي و زبان و گويش جزء زيرمجموعه‌هاي اين مرکز پژوهشي قرار دارند.

وي در تشريح بخش‌هاي جانبي موزه يادآور شد: واحدهاي پژوهشي، کارگاه‌هاي مرمت، آزمايشگاه، کارگاه‌هاي آموزشي،نمايشگاه‌هاي موقت، آمفي تئاتر، سالن همايش و کتابخانه از بخش‌هاي جانبي اين موزه به شمار مي‌روند.

معاون ميراث فرهنگي استان بوشهر در خصوص اعتبارات تخصيص يافته به اين موزه گفت: در راستاي احداث اين موزه از 248 ميليون تومان اعتبارات ملي و بيش از يک ميليارد تومان اعتبارات استاني استفاده شده است.

وي خاطر نشان کرد: در تعهد سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري است که براي راه‌اندازي اين موزه تا پايان برنامه چهارم توسعه هشت ميليارد تومان اعتبار اختصاص دهد.

ذاکري در پايان خاطر نشان کرد: از آنجايي که موزه منطقه‌اي خليج فارس تمامي حاشيه خليج فارس را در بر خواهد گرفت در صدد انجام يک کار مطالعاتي جامع و کامل هستيم و سعي خواهيم کرد با راه اندازي يک سايت قوي يک فضاي گفتمان بين‌المللي را فراهم آوريم./115

انتهای پیام/

کد خبر 138711087