وجود جوامع انساني پيشرفته‌ در کهنه تپه سي تأييد شد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي پژوهشکده باستان‌شناسي، علي زلقي، سرپرست هيأت گفت: با کاوش‌هاي باستان‌شناسي در کهنه تپه سي تاکنون نتايج ارزشمندي حاصل شده است. عمده آثار بدست آمده به عصر مفرغ تعلق دارد که اين موضوع نشان مي‌دهد در هزاره‌هاي چهارم و سوم پيش از ميلاد در اين حوزه جوامع انساني پيشرفته‌اي وجود داشته اند.

وي افزود: آثار دوره اشکانيان در اين محوطه در حالي بدست آمد که اطلاع از عصر اشکاني اين منطقه محدود است و کاوش در اين محوطه براي شناخت دوره اشکاني مي‌تواند نتايج پرباري براي حوزه شمال غرب کشور داشته باشد.

زلقي تصريح کرد: هيأت کاوش تلاش دارد تا علاوه بر مطالعه آثار باستاني، مطالعات جانورشناسي و گياه شناسي در اين محل انجام دهد.

به گفته سرپرست هيأت، کاوش در اين فصل در چهار ترانشه ادامه دارد که سه ترانشه متعلق به فصل گذشته است و ترانشه B (مرکزي) به خاک بکر رسيده و اشياء فرهنگي از دوره اشکاني تا مفرغ در آن به دست آمده است.

وي افزود در ترانشه Q (جنوب غربي تپه) در فصل گذشته مقبره اي متعلق به عصر مفرغ به دست آمده بود. از يافته‌هاي اين مقبره دو خمره سفالي و چندين ظرف کوچک است که از سفال هاي شاخص مفرغ به شمار مي‌روند. به دليل مشکلات آب و هوايي، کار در ترانشه H ، در شرق تپه، نيمه تمام باقي مانده است.

گفتني است اين محوطه در حاشيه رود ارس در استان آذربايجان شرقي قرار دارد. /120

انتهای پیام/

کد خبر 1387111250