مزيت‌ها و ظرفيت‌هاي احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي معرفي مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي صندوق احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي، علي‌اصغر پرهيزکار، مديرعامل و رئيس هيات مديره صندوق احيا با بيان اين مطلب گفت: برگزاري اين همايش گامي موثر در شناسايي و شناساندن مؤلفه‌هاي احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي و فرهنگي است.

وي افزود: در همين راستا، پيوند و آشتي و هم‌انديشي حوزه‌هاي مختلف علمي- تخصصي حفاظت از آثار تاريخي و اقتصاد از مهمترين عوامل تحقق امر احيا در کشور است.

احسان ايرواني دبير هيات اجرايي اين همايش نيز گفت: حاصل انديشه‌ها و اقدامات صندوق احيا در طول يک سال فعاليت اخير براي معرفي احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي و فرهنگي به دو رويکرد در آينده‌اي نزديک منتهي خواهد شد.

ايرواني گفت: يکي از رويکردها اجماع نخبگان به منظور تلفيق آراء و نظرات جامعه متخصصان و ذينفعان احيا و بهره‌برداري با هدف تهيه سند احيا و بهره‌برداري اماکن تاريخي و فرهنگي کشور در چهارم اسفند ماه سال جاري است.

وي ديگر رويکرد مهم صندوق احيا را برگزاري همايش ملي شناخت و معرفي مزيت‌ها و ظرفيت‌هاي احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي و فرهنگي دانست و تصريح کرد: اين همايش با حضور جامعه دانشگاهي، نمايندگان و کارشناسان نظام مديريتي اماکن تاريخي و فرهنگي قابل احيا جامعه متخصصان کارشناسان ستادي و صفي سازمان برگزار مي‌شود.

دبير هيات اجرايي همايش ملي شناخت و معرفي مزيت‌ها و ظرفيت‌هاي احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي و فرهنگي گفت: هدف از اين همايش معرفي ضوابط و اصول ناظر بر فعاليت‌هاي حفاظت، احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي و فرهنگي، دستيابي به مجموعه واژگان مشترک ميان جامعه و گروه‌هاي فعال در زمينه احيا، طرح مفاهيم احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي در مقياس‌هاي مختلف و گردآوري نظرات جامعه ذينفعان در اين حيطه است.

ايرواني، محورهاي اين همايش را به طور کلي حول احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي و فرهنگي در سطوح مباني نظري و مفاهيم دانست و اظهار داشت: جايگاه احيا در ايران، معرفي تجارب احيا در جهان، اقتصاد احيا و چگونگي انطباق ظرفيت‌هاي يک اثر تاريخي با نيازهاي معاصر و نسبت آن با برنامه‌هاي توسعه مهمترين محورهاي همايش است.

وي افزود: هيات علمي اين همايش مشتمل بر نمايندگان جوامع تخصصي و ذينفع تاکنون با برگزاري دو نشست، برنامه‌هاي مرتبط با اين فعاليت را مورد بحث و بررسي قرار داده‌اند.

ايرواني گفت: مقرر شده است اين همايش با جذب مقاله‌هاي علمي و پژوهشي در اين رابطه در قالب فراخوان پژوهشي امکان همگرايي و به جريان انداختن مباحث مرتبط با احيا و بهره‌برداري از اماکن تاريخي را فراهم آورد.

وي افزود: علاقمندان جهت اطلاعات بيشتر مي‌توانند به سايت www.chre.ir و پست اينترنتي www.hamayesh@chre.ir مراجعه کنند.

گفتني است؛ دبير اين همايش فريبرز دولت آبادي، معاون ميراث فرهنگي سازمان است و وي نيز طي احکام جداگانه‌اي عادل فرهنگي را به عنوان دبير هيات علمي و احسان ايرواني را به عنوان دبير هيات اجرايي همايش برگزيده است./120

انتهای پیام/

کد خبر 1387111315