مهرماه سال 85 مديرکل خدمات شهري شهرداري تهران به پيمانکاران اعلام کرد تنها تا پايان آذر ماه فرصت دارند تا کارگران غير مجاز افغاني را اخراج کنند. اين مهلت تا دي ماه سال 86 طول کشيد، چرا که در اين فاصله کارگران افغان از شهرداري و زير مجموعه پيمانکاران خارج شدند و دي ماه سال گذشته بود که پس از گزارش رسانه‌ها در مورد تعداد قابل توجه کارگران افغان غير مجاز در شهرداري و اجراي اخراج اتباع افغان ايراني، شهرداري اين موضوع را مورد تاييد قرار داد که افغان‌هاي غير مجاز از زير مجموعه‌هاي شهرداري خواهند رفت.

در اين حال سليمي مديرعامل سازمان خدمات موتوري شهرداري تهران در دي ماه سال 86 اعلام کرد جايگزيني نيروهاي افغان با کارگران ايراني انجام شده و هفت هزار کارگران ايراني جايگزين کارگران افغان شده‌اند و بر همين اساس بود که محمدباقر قاليباف، شهردار تهران در گفت و گوهاي بعدي خود تاکيد کرد ديگر هيچ کارگر افغان غيرمجازي در شهرداري تهران بکار گرفته نشود.

به گفته شهردار تهران، از دي ماه سال 86 تمامي پيمانکاران موظف به ساماندهي نيروهاي افغان مجاز به کار گرفته شده در مجموعه‌هايشان و تهيه ليست رسمي از آنها شدند.

او در عين حال تاکيد کرد شهرداري با پيمانکاراني که از نيروهاي افغان غيرمجاز استفاده کنند، قرارداد منعقد نخواهد کرد. اما اين حرف شهردار محقق نشد چون شهرداري نيروهاي افغاني کم توقع و پرکار را که حاضرند در هر شرايطي کار کنند، به اين راحتي از دست نمي‌دهد.

حضور نيروهاي افغاني در ميان کارگران شهرداري کاملا مشهود است، اما دهکردي، مديرکل برنامه‌ريزي و هماهنگي معاونت خدمات شهري شهرداري تهران، در اين رابطه با رد به کارگيري کارگران افغان کم و سن و سال و غير مجاز در شهرداري به ايسنا گفت: به کارگيري کارگران کم سن و سال و بدون مجوز توسط پيمانکاران شهرداري از سوي در حال پيگيري است و با چنين پيمانکاراني برخورد مي‌شود.

با گذشت چند سال از رسانه‌اي شدن اين اتفاق در شهرداري تهران، مسئولان شهرداري همچنان بر موضع خود مبني بر ممنوعيت بکارگيري کارگران افغان غير مجاز تاکيد مي‌کنند ولي آن چيزي که به راحتي قابل ديدن است، کارگران کم سن و سال و غير مجاز افغاني هستند که شهرداري آنها را مجبور به انجام سخت‌ترين کارها مي‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر 138711148