کميته‌اي براي رسيدگي به کتيبه‌هاي صخره‌اي تشکيل شود

به گزارش ميراث آريا (chtn)، معاون پژوهشکده زبان‌شناسي کتيبه‌ها و متون در مراسم گشايش باغ موزه کتيبه‌ها ضمن بيان اين مطلب افزود: در آن سال‌ها انعکاس دغدغه‌هاي نابودي آثار و کتيبه‌ها منعکس مي‌شد تا به مرور با هم‌انديشي پژوهشکده معاونت حفظ و احياي سازمان و کميته نجات بخشي نقش برجسته‌ها و کتيبه‌هاي سازمان مولاژ برداري از کتيبه‌هاي صخره‌اي در خطر آغاز شد.

رسول بشاش با اشاره به اهداف کپي برداري يا تهيه مولاژ از کتيبه‌ها اظهار داشت: سرکشي به هنگام به کتيبه‌هاي صخره‌اي به منظور کنترل و مراقبت فيزيکي آنها تهيه عکس و کپي کتيبه‌ها به منظور در دست داشتن اطلاعات آخرين تغييرات فيزيکي آنها تهيه يک يا دو نسخه مولاژ مثبت از روي نسخه منفي و نصب يک نسخه در مکاني مناسب مثل باغ کتيبه‌هاي صخره‌اي براي مطالعه متخصصان و آموزش دانش‌جويان از جمله اهداف کپي برداري و تهيه مولاژ از کتيبه‌ها به شمار مي‌آيد.

وي خطاب به رئيس سازمان پيشنهاد کرد: با توجه به کارهاي انجام شده در چارچوب اهداف پيش‌بيني شده واجب است که کميته‌اي با حضور کارشناسان و پژوهشگران مرتبط شامل کتيبه‌شناس، باستان‌شناس و کارشناس مرمت و حفاظت به منظور رسيدگي به کتيبه‌هاي صخره‌اي به طور فعال همچون گذشته ترجيحا در مرکز کتيبه‌شناسي تشکيل شود.

رئيس مرکز مطالعه کتيبه‌شناسي افزود: با توجه به در خطر قرار گرفتن قالب‌هاي منفي و پس قالب‌هاي مولاژبرداري شده در اختيار گذاشتن يک سالن با تجهيزات لازم براي نگهداري انها به منظور آرشيو غالب‌ها و در صورت نياز تکثير آنها قبل از شکستن و از بين رفتن بايد هر چه سريعتر انجام شود.

وي اضافه کرد: در حال حاضر مقدار متنابهي از کتيبه‌هاي مهم دوره‌هاي مختلف تاريخي ايران که هر کدام پراکنده در اقصي نقاط کشور در ارتفاعات دره ها، درون غارها و روي صخره‌ها حک شده‌اند و هم‌اکنون همگي در باغ کتيبه‌ها به راحتي در مقابل ديدگان عموم و متخصصان قرار گرفته‌اند.

وي در ادامه افزود: در اين راستا ايجاد محل اداري و سالن‌هايي براي بحث و گفتگو، تجهيزات نرم‌افزار الکترونيکي و نمايش در راستاي توسعه و تکميل مجموعه باغ کتيبه‌ها امري لازم و ضروري است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387111529