حسن فاضلي نشلي در ادامه خاطرنشان کرد: در اين محوطههاي باستاني، باستانشناسان به آثار غني از فرهنگ هزاره سوم دوره آغاز شهرنشيني برخورد کردند که اين موضوع از اهميت ويژه اي براي باستان شناسان برخوردار است.
وي با اشاره به اين که درواقع ميتوان گفت معماري اين دوره مدور بوده است اظهار داشت: همچنين به آثار شاخص و بسيار ارزشمند مربوط به هزاره اول، دوم و دوره ماد برخورد کرديم.
به گفته اين دکتراي باستان شناسي: براساس شواهد موجود، مشابه چنين آثاري در ساير يافتههاي باستان شناسي در ايران نادر بوده است.
فاضلي اضافه کرد: با توجه به اطلاعات و اشياي غني جمع آوري شده از گورهاي اين دوره ميتوان يک موزه مناسب در اين منطقه تشکيل داد.
وي با بيان اين که جانمايي اين موزه با صلاحديد و نظر مسوولان استان صورت خواهد گرفت تصريح کرد: به نظر ميرسد جانمايي اين سد در حوزه سد يا شهرستانهاي اطراف، صورت پذيرد.
رئيس پژوهشکده باستانشناسي ادامه داد: پژوهشهاي انسان شناسي جانورشناسي و گياهشناسي در اين حوزه انجام شده البته ساير مطالعات مربوطه به زودي انجام خواهد شد.
اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در پايان از انتشار نتايج کاوشهاي بدست آمده اين محوطه در اوائل سال آينده خبر داد./118
انتهای پیام/