دو پرونده براي ثبت جهاني به يونسکو ارسال شد

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در گفت و گو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: براساس ضوابط اعلام شده از سوي يونسکو پيش از اين، هر کشور مجاز به ارسال يک سهميه پرونده تاريخي و يک سهميه پرونده طبيعي بود که با اصلاحات اخير مي‌توان دو اثر تاريخي و يا به جاي آن دو اثر طبيعي را براي ثبت معرفي کرد.

فريبز دولت آبادي در ادامه خاطرنشان کرد: براساس هماهنگي‌هاي انجام شده قراربود در سال جاري ميلادي پرونده‌هاي تاريخي مجموعه شيخ صفي‌الدين اردبيلي و بازار تبريز تهيه و آماده ارسال شود.

وي با اشاره به تعيين پرونده‌هاي ميراث طبيعي جنگل حرا يا مانگرو در قشم و جنگل‌هاي هيرکاني در شمال کشور تاکيد کرد: قرار بود پرونده جنگل‌هاي هيرکاني به صورت مشترک با جمهوري آذربايجان تهيه شود.

اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به اين که براساس هماهنگي‌هاي انجام شده در موعد تعيين شده هر چهار پرونده آماده ارسال‌شد اظهار داشت: متاسفانه براي ارسال پرونده جنگل‌هاي هيرکاني در مواردي با کارشناسان جمهوري آذربايجان به توافق نرسيديم.

دولت آ‌بادي از موارد به توافق نرسيدن با کارشناسان آذربايجاني به تقدم و تأخر نام کشورها اشاره کرد و افزود: نام پرونده نيز مورد ديگري بود که در اين مورد طرف آذربايجاني نام مشابه يک پارک جنگلي در آن کشور را پيشنهاد کرد و ما نپذيرفتيم.

به گفته اين دکتراي معماري: بنابراين به دليل نبود زمان مورد نياز براي هماهنگي‌هاي لازم براي تصميم گيري و توافق در اين موارد و همچنين فرصت محدود براي ارسال پرونده‌ها از ميان سه پرونده موجود پرونده دو اثر تاريخي بازار تاريخي تبريز و مجموعه شيخ صفي الدين اردبيلي براي نامزدي در فهرست ميراث جهاني ارسال شدند.

معاون ميراث فرهنگي تاکيد کرد: البته جنگل‌هاي حراي قشم پيش از اين به عنوان ژئوپارک ثبت شده است از سوي ديگر دو پرونده تاريخي تهيه شده پرونده هايي کامل و جامع بودند که هرکدام واجد ارزش‌هاي بي‌نظير فرهنگي و کالبدي بوده و از شانس زيادي براي ثبت برخوردارند.

وي در پايان ابراز اميدواري کرد: در آينده‌اي نزديک، از طريق برگزاري يک نمايشگاه و نشست تخصصي دو اثر مذکور و ارزش‌هاي آنها و همچنين پرونده‌هاي ارسالي معرفي شوند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387111654