مدير موزه هنرهاي ملي ايران با حضور در مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه با اشاره به اينکه اين براي نخستين بار است که اين آثار امکان بازديد نمايشگاهي را بدست آوردهاند، اظهار داشت: آثاري که براي نمايش در اين نمايشگاه انتخاب شدهاند به سال 1309 شمسي مربوط ميشود.
منير دارايي ادامه داد: در اين مجموعه 15 اثر زريبافي متعلق به اين سال را در قالب ويترينهاي شيشهاي به نمايش گذاشتهايم، ضمن اينکه آثار زري بافي مربوط به مدرسه صنايع قديمه به عنوان روکش مبلمان نيز در اين ميان ديده ميشود.
وي با بيان اينکه سابقه زري بافي در سرزمينه کهن سال ايران به دوره ساسانيان مربوط ميشود، اظهار داشت: مشخصه اين توليدات استفاده از نخهاي نقره و طلا در بافت پارچه است که با توجه به سابقه کهن ايران در توليد پارچه، از قدمت قابل توجهي برخوردار است.
مدير موزه هنرهاي ملي تصريح کرد: آغاز فعاليت کارگاه زري بافي در مدرسه صنايع قديمه که توسط شاگردان استاد کمال الملک راه اندازي شده به همان سال 1309 هجري شمسي مربوط ميشود که نخستين دار زري بافي در يکي از کارگاههاي اين مدرسه راه اندازي شد.
دارايي با تأکيد بر اينکه رونق اين کارگاه به حضور استادان برجسته اصفهان، ورود دارهاي متعدد زريبافي و فعاليت هنرمنداني چون استاد طرقي و شاگردانش، مربوط ميشود، افزود: اين در حالي است که در آن زمان زري بافي يکي از رشتههاي مطرح در کشور و به ويژه در اصفهان بوده است.
وي در ادامه اظهار داشت: وضعيت فعلي اين رشته هنري در کشور با وجود تعداد کارگاه محدود و هنرمندان انگشت شماري که به سختي فعاليت ميکنند، چندان جالب توجه نيست.
منير دارايي افزود: مدرسه صنايع قديمه در مدت فعاليت خود تعداد قابل توجهي از هنرمندان در رشتههاي مختلفي چون معرق، منبت، نگارگري، خاتم، تذهيب، تشعير، مينا کاري و قلمزني را گردهم آورده بود.
مدير موزه هنرهاي ملي ايران خاطرنشان کرد: موزه هنرهاي ملي ايران مجموعهاي از آثار اين هنرمندان را گردهم آورده و گنجينهاي مناسب از هنر هنرمندان معاصر در بخش هنرهاي سنتي به شمار ميرود./111
انتهای پیام/