عليرضا جعفري، شهردار منطقه 13 پس از مدتها که مسئولان شهردار تهران سعي کردند در مورد احداث شهربازي در پارک ملي سرخه حصار حرفي نزنند، در گفت و گو با ايلنا گفت: مطابق با جلسات کارشناسي برگزار شده با کارشناسان و مسئولان مقرر شد تا ابتدا طرح جامع پارک سرخهحصار ميسر تصويب را طي کند و پس از آن طرحها، نقشهها و برنامههاي پيشرو، مراحل اجراي پروژه شهربازي در دستور کار قرار ميگيرد.
شهردار منطقه 13 در حالي سعي کرد با اين مصاحبه اذهان عمومي را براي ساخت شهربازي آماده کند که به نظر ميرسد مسئولان شهرداري شناخت درستي از پارکهاي ملي ندارند.
تفکر ايجاد پارکهاي ملي با ساخت پارک يلو استون در سال 1872 ميلادي شکل گرفت. از آن پس ايالات متحده آمريکا اقدام به ايجاد سيستمي متشکل از پارک ملي تاريخي و انواع مناطق با سيستم بارز و برجسته و با ارزشهاي علمي و تاريخي متفاوت کرد که از جنبههاي روحي و معنوي براي عموم مردم کاربري داشت.
پارکهاي ملي مناطق گسترده با سيماي طبيعي دست نخورده و مهار نشدهاي هستند که از مناظر بر جسته و با شکوهي برخوردارند و بيشتر دولتها اين مناطق را براي استفاده مستمر روحي و رواني بدون هر گونه تغيير در ماهيت طبيعي آنها تحت حفاظت قرار ميدهند. فعاليتهاي تفريحي در پارکهاي ملي شامل آن دسته از تفريحات هستند که صدمهاي به سيماي طبيعي وارد نسازند. اين فعاليتها شامل تماشاي مناظر، اردو، ماهيگيري، قايقراني، مطالعه طبيعت و انواع ورزشهاي زمستاني است.
پارک جنگلي سرخه حصار با وسعت 9/380 هکتار در شمال شرقي تهران واقع شده است. اين پارک نادرترين اکو سيستم استپي، بيشهاي و کوهستاني کشور است که داراي 470 گونه گياهي (80 گونه دارويي)، بيش از 2 هزار راس قوچ و ميش، تنها زيستگاه آهو و 111 گونه پرنده است. پارک ملي سرخهحصار از قديميترين پارکهاي دنياست و قدمتي دويست ساله دارد که در سال 1359 به عنوان پارک ملي به ثبت رسيده و پس از پيروزي انقلاب، در سال 1361 شوراي عالي محيط زيست با استفاده از ماده 3 قانون حفاظت محيط زيست اين محدوده را به عنوان پارک ملي اعلام کرد.
پارک ملي سرخهحصار يکي از ريههاي تنفسي تهران محسوب ميشود که با توجه به اين موضوع و همچنين در نظر گرفتن اصل 55 قانون اساسي انتظار ميرود از اين پارک حفاظت دقيق صورت گيرد اما نه تنها اين اتفاق نيفتاد بلکه چندين ماه پيش که بحث پر شدن بهشت زهرا (س) به اوج رسيد، اولين گزينه شهرداري تهران براي احداث گورستان تهران به اين پارک ختم شد. با موضعگيريهاي سازمان حفاظت محيط زيست و حمايتهاي دولت، اين زيست بوم ارزشمند از تبديل شدن به گورستان گريخت اما به تازگي شهرداري تهران عزم خود را براي ساخت شهربازي در اين پارک جزم کرده است. بنابراين تاکيد به اين موضوع ضروري است که هر گونه اقدامي که سبب تغيير شرايط طبيعي پارک ملي شود از نظر استانداردهاي جهاني مردود است. ايجاد شهربازي حتي در منطقه عمومي سرخهحصار، به دليل توليد اصوات گوناگون تا پاسي از شبف به طور قطع به آرامش موجود در منطقه، جمعيت پرندگان و پستانداران ان تاثير نامطلوب خواهد گذاشت و تعادل اين سيستم را به هم خواهد زد.
با اين وجود شهرداري تهران تمام تلاش خود را براي ساخت شهربازي در اين منطقه بکار گرفته است. البته اين رويه از شهرداري تهران عجيب به نظر نميرسد چون قاليباف از وقتي مديريت پايتخت را به دست گرفته، خسارتهاي بزرگ زيست محيطي را در کارنامه خود ثبت کرده است که ميتوان به قطع گسترده درختان، پياده راهسازي وليعصر و استفاده از نمک براي برف روبي اشاره کرد.
انتهای پیام/