وي افزود: احياء، فرايند هدفمندي است که به منظور ارتقاي سطح حفاظت و اعطاي کاربري متناسب براي بهره برداري از آثار تاريخي و فرهنگي، با حفظ اصالت و يکپارچگي آن، برنامهريزي، طراحي و به مرحله اجرا ميرسد.
احسان ايرواني گفت: پرداختن به اين فرايند با عنايت به گستره آثار بيشمار تاريخي و فرهنگي در کشور از يک سو و از سوي ديگر رشد جامعه شهري در ابعاد گوناگون و گسترش نيازمنديها و تغيير شرايط در فضاي زندگي نيازمند پايهريزي، برمبناي حضور مؤثر بخشهاي غيردولتي و تسري مفهوم احيا در فرهنگ و بدنه جامعه است .
دبير هيأت اجرايي همايش ملي شناخت و معرفي مزيتها و ظرفيتهاي احيا و بهرهبرداري از اماکن تاريخي و فرهنگي تصريح کرد : از اين رو صندوق احياء پس از استقرار نهايي به پشتوانه معاونت ميراث فرهنگي سازمان، انجام امور زيربنايي را در حيطههاي ارتقاء سطح خدمات فني، مهندسي و ارتباط پژوهشي داخلي و خارجي همچنين ترويج فرهنگ احيا، جذب مشارکت در زمينههاي مختلف براي احياء و بهره برداري از بناها و اماکن تاريخي و نهادينه کردن احياء و اقتصاد احياء در ميراث فرهنگي به عنوان يگانه ضامن حفاظت پايدار از اين ارزشها در جريان شتابدار توسعه امروزي سرلوحه آغاز فعاليتهاي خود قرار داده است .
احسان ايرواني خاطر نشان کرد : براي دستيابي به آرمانهاي تعيين شده و پيش از آغاز فعاليتهاي اجرايي فراگير و ايجاد جريان احياء در آثار تاريخي و فرهنگي در انطباق با دامنه و مقياس وظايف و اختيارات تعيين شده قانوني اين مؤسسه ضروري بود حوزه اماکن تاريخي فرهنگي ، ارزشهاي متعلق و وابسته به آن، اصول حفاظت و تضمين بقاي آن، تعامل اماکن تاريخي فرهنگي با نيازهاي معاصر در بستر پيرامون آن بواسطه تشکيل کميتههاي تخصصي صاحبنظران مورد بازشناسي و توجه ويژه قرار گيرد .
وي افزود : در اين راستا ، شناخت و تعريف شفاف تعبيرها و تفسيرهايي که در واژهها و مفاهيم احياء ، حمايت ، هدايت ، قابليت احيا ، کاربري متناسب ، نگهداري نهفته با بهره گيري از تعاريف موجود در اسناد حقوقي داخلي و بين المللي، به عنوان گام اول و مؤثر انجام پذيرفت .
ايرواني ادامه داد: در گام بعدي و بر پايه مفاهيم ياد شده ، برشمردن اصول و ضوابط ناظر بر فعاليتهاي احياء و بهره برداري از اماکن تاريخي و فرهنگي با توجه به شرايط و ويژگيهاي اين آثار در ايران و با نگاهي به حوزههاي مشابه بينالمللي و تدوين آن براساس روشهاي علمي جامه عمل پوشيد . از اينرو از جمله گامهاي موثر در ارتقاء سطح دانش و آگاهي در اين حوزه برگزاري گردهماييها و همايشهاي علمي خواهد بود.
دبير هيأت اجرايي اين همايش در پايان گفت: وجود جامعه دانشگاهي از يک سو و حوزه اجرايي مرمت و احياء از سوي ديگر توأم با حضور فعال بخش خصوصي سرمايه گذار مؤلفههاي اصلي اين گونه گردهماييها است . همچنين حضور حوزه مشاورهاي در قالب مهندسان مشاور ميتواند موجب تبلور تفکر و انديشه احياء در عالم واقع شود .
گفتني است ؛ همايش ملي \" شناخت و معرفي مزيت ها و ظرفيت هاي احياء و بهره برداري از اماکن تاريخي و فرهنگي \" ارديبهشت ماه سال 1388 در تهران برگزار ميشود . /120
انتهای پیام/