در اين راستا آموزش شهروندان براي استفاده از بهترين راه و کمترين هزينه در استفاده از خدمات و انجام امور روزمره براي تحقق گسترش دولت الکترونيکي بسيار ضروري است و شهرداري ها به عنوان مراکزي که در ارتباط با مردم هستند در فرهنگ سازي و اشاعه اين مهم نقش مهمي را ايفا مي کنند. مسلما روند گسترش طرح دولت الکترونيکي بدون همکاري و آگاه سازي شهروندان ناممکن خواهد بود.
هر چند که در ماه هاي اخير اقداماتي از سوي شهرداري تهران براي رسيدن به وضعيت مطلوب و هم تراز با ديگر شهرهاي بزرگ آسيايي صورت گرفت اما به نظر مي رسد اين اقدامات به شکل بخش نامه و اطلاعيه باقي مانده و هيچگونه ضمانت اجرايي براي آنها در نظر گرفته نشده است. شايد بتوان ذکر اين مطلب را که مشاور شهردار تهران در اجلاس شهرداران در سئول مطرح کرد را مويد اين ادعا دانست . وي که به نيابت از قاليباف در اين اجلاس حضور داشته است راه اندازي سامانه 137را به عنوان تنها تجربه موفق شهرداري تهران در راستاي توسعه دولت الکترونيکي معرفي کرده بود !
فعاليت مراکز فرهنگي در راستاي گسترش فرهنگ خدمات الکترونيکي به شهروندان از جمله اقداماتي است که از زمان فعاليت مسئولين اسبق شهرداري يعني از حدود 3 سال پيش آغاز شد و مي توان گفت که اين مراکز به عنوان تنها مرجع آموزشي در دسترس عموم شهروندان بودند .
اما باخبر شديم که تمامي اين مراکز تعطيل شده اند و دستخوش تغيير کاربري مديران واقع شده اند.
در همين زمينه با مرجان محمدي راد يکي از مديران اين مراکز تماس گرفته و چندو چون ماجرا را جويا شديم. وي به عنوان مدير يک مرکز فرهنگي که در راستاي خدمات رساني به شهروندان فعاليت مي کرده است از تعطيلي تمام اين مراکز آموزشي در بخش فرهنگ سازي دولت الکترونيکي خبر داد و گفت : در شهر تهران 13 مرکز فناوري اطلاعات در اين بخش فعاليت مي کردند که تمامي آنها تعطيل شده و به بخش هاي ديگر واگذار شده اند.
محمدي در ادامه به اهداف مورد نظر اين مراکز اشاره کرد و افزود: ترويج فرهنگ شهروند الکترونيکي از جمله اهداف فعاليت مراکز فناوري اطلاعات بود که نتايج موثري را در تسهيل خدمات رساني به شهروندان به دنبال داشت.
وي اظهار داشت: کاهش سفرهاي درون شهري و به تبع آن کاهش حجم ترافيک کاهش هزينه هاي بانکي کاهش آلودگي هوا و .... را مي توان تنها بخشي از مزاياي گسترش فرهنگ استفاده از خدمات به صورت الکترونيکي دانست .
محمدي از تعطيلي مراکز فوق به شدت ابراز تاسف کرد و گفت : يکي از اين مراکز به نام باشگاه وبلاگ نويسان که داراي 300 هزار نفر عضو بود تعطيل شد و هم اکنون به فرهنگ سرا تبديل شده است که به نظر مي رسد هيچ فعاليت مفيدي در آن صورت نمي گيرد .
وي سوء مديريت را مهمترين عامل در تعطيلي اين مراکز دانست و افزود: در شرايطي که در تمام شهرهاي بزرگ و پيشرفته دنيا بحث آموزش شهروندان و عامه مردم در گسترش دولت الکترونيکي در صدر برنامه ها قرار مي گيرد در کلان شهر تهران فعاليت همين مراکز محدود نيز به تعطيلي کشانده مي شود .
براستي توجيه مسوولان امر در اين رابطه چيست؟
انتهای پیام/