محمدرضا مهرانديش افزود: ايران سرزميني باستاني است که با تاريخ و تمدن ممتاز سهم درخور توجهي در رشد و شکوفايي تمدن بشري داشته و در همه ادوار تاريخ انديشه و خيال ايراني با جلوه هاي متفاوت و متنوع بيانگر ظرفيتهاي فکري، فرهنگي و عاطفي جامعه ايراني بوده است.
وي افزود: بي شک، برگزاري اين نمايشگاه و برنامه هاي جانبي آن موقعيت مناسبي را براي آشنايي بيشتر و عميقتر مردم انگستان نسبت به فرهنگ، هنر و تمدن غني ايران فراهم ميآورد.
مهرانديش گفت: اشياي تاريخي و هنري که در اين نمايشگاه معرفي مي شود گوشه اي از ميراث هزاره هاي فرهنـگ، تمدن و هنـر ايران را به نمـايش مي گذارد و آشکارا شيوه زندگي و واقعيتهاي تاريخي را نشان داده و نمايشگر سير تحول فرهنگ، هنر و فناوري ايران بعد از اسلام است.
رئيس موزه ملي ايران ادامه داد: عصر صفوي دوراني است که ايرانيان در راه تعميق مفهوم زندگي مادي و معنوي و توسعه عشق و زيبايي از هنر بهره گرفته اند و آثار بي نظيري آفريده اند.
وي تصريح کرد: هنرمند ايراني در تمامي دوره هاي تاريخي با بهره گيري از انديشه، ذوق، ابتکار، حوصله و حس زيباشناختي آثاري ساخته که امروز اين دست ساخته ها ميهمان موزه هاي بزرگ دنيا بوده و گنجينه تاريخ تمدن و هنر جهان را پربارتر ساخته اند.
مهرانديش يکي از اين گنجينههاي تاريخ تمدن جهان را منشور کوروش معرفي کرد و افزود: اکنون اين گنجينه زينت بخش موزه بريتانياست و طبق توافقهاي بعمل آمده بزودي اين اثر جهاني براي چند ماه نمايش به موزه ملي ايران امانت داده ميشود .
رئيس موزه ملي ايران تأکيد کرد: بي ترديد هر تلاشي براي معرفي و بازشناسي ميراث فرهنگي هر کشوري در جهان صورت پذيرد در واقع تلاشي براي معرفي و بازشناسي ميراث فرهنگي همه بشريت، همه کشورها و همه جهان است.
وي در پايان از معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ايران و قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي، معاون امور فرهنگي و ارتباطات اين سازمان و رؤساي موزه هاي ايران و خارج از ايران به خاطر وسعت نظر و حمايتهاي بي دريغ براي برگزاري نمايشگاه شاه عباس صفوي قدرداني کرد./120
انتهای پیام/