مجيد ژاله نيا در ادامه خاطرنشان کرد: حدود هشت سال پيش به عنوان اجراي طرح بهسازي و توسعه با هماهنگي بخشداري منطقه و با کمک يکي از خيرين، رواقها و بخش عمده اي از مرکز اصلي اين بنا تخريب و تنها ساختار باقي مانده يعني گنبد مخروطي و پلکاني آن به ارتفاع چهارمتر و ساقههاي آن باقي ماند .
وي با بيان اين که بناي خشتي و آجري بقعه، شامل چهار گنبد بود که بزرگترين آنها مخروطي و پلکاني به ارتفاع چهار متر و سه گنبد ديگر به صورت ضربي و کوچکتر بودند در ادامه تاکيد کرد: خوشبختانه در هنگام تخريب، يگان حفاظت مستقر در آتشکده ري که متوجه تخريب اين بنا شده بودند به سرعت وارد عمل شده و از ادامه تخريب جلوگيري کردند.
به گفته اين مقام مسوول در ميراث فرهنگي شهرستان ورامين: اين طرح از آن زمان تا سه هفته پيش متوقف و نيمه کاره رها شد تا اين که حدود سه هفته پيش به بهانه ادامه کار و بازسازي بنا و ايوانهاي آن با مصالح جديد، تنها بخش باقي مانده از اين بناي صفوي، تسطيح و به طورکامل ويران شد.
وي با اشاره به اين که اين بنا در فهرست آثار ملي به ثبت نرسيده بود اظهار داشت: با توجه به دخل و تصرفهاي انجام شده و نيز وجود يک گنبد به عنوان تنها ساختار باقي مانده، اين بنا از ديدگاه شوراي فني استان قابليت ثبت در فهرست آثار ملي را نداشت از اين رو بود که عاملان تخريب جرات يافته و نسبت به تخريب کامل آن اقدام کردند.
ژاله نيا اضافه کرد: اگرچه اين بناي خشت و گلي فاقد تزئينات معماري بود اما به هرحال يک اثر تاريخي به شمار ميرفت که حفاظت و نگهداري از همين بخش باقي مانده بايد توسط مسوولان شهري مورد توجه قرار ميگرفت.از سوي ديگر دفن اموات مناطق اطراف نير در اين منطقه انجام ميشده که از اهميت ويژه اي برخوردار بود.
سرپرست دفتر ميراث فرهنگي شهرستان ورامين ادامه داد: هم اکنون پيگيري حقوقي پرونده شکايت از عاملان تخريب اين بنا در دادگاه جوادآباد درحال انجام است و درصورت لزوم از طريق حقوقي عاملان اين تخريب مجازات خواهند شد.
اين بقعه متبرکه در ميان دو روستاي جواد آباد و حصار قاضي ورامين واقع شده است .در تاريخ ورامين آمده است که امامزاده علي الهادي فرزند زيد ابو الحسن و از نوادگان امام زين العابدين (ع) است . در کنار مقبره امامزاده اتاق کوچکي بود که مزار زبيده خاتون مادر سيد علي الهادي (ع) و سکينه خاتون زوجه او در آن قرار داشت .نماي داخلي حرم گچکاري و در ميان آن ضريح امامزاده قرار گرفته بود .بقعه داراي يک حلقه چاه موقوفه نيز بود که قسمتي از عوايد آن صرف امامزاده ميشد . متن وقفنامه آن بر کاشيهاي حرم نوشته شده بود./118
انتهای پیام/