بنابراين گزارش قبل از اين، سه نشست تخصصي در استانهاي سمنان و بوشهر و همچنين يک نشست ارزيابي عملکرد نيز به ميزباني استان تهران و با حضور استانهاي داراي مصوبه ايجاد شهرک و بازارچه برگزار شده است.
در چهارمين نشست تخصصي شهرک و بازارچههاي صنايعدستي که با حضور معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي و مديران کل ستادي و مجموع معاونان صنايع دستي استانها برگزار شد، مروري بر جلسات گذشته و فعاليت استانها در روند پيشبرد اصلي صورت گرفت.
اين گزارش حاکي است در دور اول سفرهاي رياست جمهوري به استانها مصوبه ايجاد شهرک و بازارچه در استان اصفهان، کرمان، گيلان، سمنان، زنجان، فارس و اردبيل تصويب شد.
اين استانها که به عنوان استانهاي پيشتاز مقوله شهرک و بازارچههاي صنايعدستي مطرح هستند با بررسي کارشناسانه در چند ماه گذشته و دريافت نخستين تسهيلات بخش مشاوره انتخاب زمين مناسب را به سرعت به پايان رساندند.
همچنين در مرحله بعد با انتخاب زمين فاز نخست ايجاد شهرک و بازارچه را با مطالعات اوليه زمينها و بررسي نظرات کارشناسانه گروه مشاوران آغاز کرده است.
برپايه اين گزارش 23 استان باقي مانده در دور دوم سفرهاي رياست جمهوري موفق به دريافت مصوبه ايجاد شهرک و بازارچه شدند که مبلغ 70 ميليون تومان براي مطالعات اوليه به عنوان فاز نخست ايجاد اين مراکز از طرف سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، در اختيار آنها قرار گرفت.
چهارمين نشست تخصصي شهرک و بازارچههاي منابع دستي ضمن بررسي روند اجرايي اين جريان با گفتگو ميان معاونان صنايعدستي و هنرهاي استانها نسبت به مشکلات و مسائلي که در پيشبرد برنامهها با آن روبرو هستند ادامه پيدا کرد.
بنابراين گزارش اختصاص تسهيلات لازم براي اجرا شدن فاز دوم نيز مورد بحث و بررسي قرار گرفت که بر تنظيم گزارشهاي نهايي استانها و چگونگي دريافت اين تسهيلات به پايان مرحله مطالعات اوليه شهرک و بازارچه صنايعدستي موکول شد.
همچنين در ادامه اين نشست به ميزان تسهيلات اختصاص داده شده به مرمت اماکن تاريخي جهت ايجاد بازارچه دائم صنايعدستي نيز اشاره شد ضمن اينکه استانها نسبت به دريافت بخشي از اين اعتبارات و انجام مقدمات اوليه اجراي کار تأکيد کردند.
تيمچه صرافيان فارس، بازار قديم بوشهر، بازار کاشان، بازارچه قديمي بيرجند و بناي تاريخي آب انبار تفرش از جمله اين اماکن تاريخي هستند./111
انتهای پیام/