جايگاه صنايع‌دستي در توليد ناخالص ملي مشخص نيست

به گزارش ميراث آريا (chtn)، صحراييان با حضور در دومين روز از چهارمين همايش معاونان هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي30 استان کشور در شيراز گفت: حضور بخش خصوصي در عرصه‌هاي مختلف فعاليت صنايع‌دستي کشور بخش مهمي از مشکلات را حل مي‌کند.

وي با اشاره به اينکه بخش خصوصي در حال حاضر آمادگي همکاري و فعاليت در بخش صنايع‌دستي را دارد، اظهار داشت: با توجه به سياست‌هاي دولت مبني بر واگذاري بخشي از مسئوليت‌ها به بخش خصوصي اين اقدام راه‌هاي زيادي را پيش پاي صنايع‌دستي کشور قرار مي‌دهد.

اين استاد دانشگاه ادامه داد: با توجه به عرصه فعاليت صنايع‌دستي در گذشته، حضور نمايندگان بخش خصوصي در سطوح مختلف، ديدگاه توسعه‌اي در عرصه هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي وارد مي‌کند.

صحراييان با بيان اينکه در حال حاضر تنها با ديدگاه‌هاي توسعه‌اي مي‌توان آينده‌اي روشن را براي بخش صنايع‌دستي کشور متصور بود، گفت: براي پيشرفت اهدافي که تمامي متوليان عرصه صنايع‌دستي سرسختانه به دنبال آن هستند، بايد نگاه‌ها را به سطوح بالاتر دوخت.

عضو شوراي عالي صنايع‌دستي در ادامه اظهار داشت: اين نگاه توسعه‌اي به بخش هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي تنها معطوف به زمينه‌سازي مناسب براي ورود بخش خصوصي نمي‌شود بلکه در جايگاه توسعه و ترويج صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي نيز کاربرد دارد.

وي با تأکيد بر اينکه لازمه توسعه و ترويج هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي در ديدگاه‌هاي آموزشي به اين بخش است، افزود: متأسفانه در عرصه آموزش رشته‌هاي صنايع‌دستي، ديدگاه‌هاي فعلي مناسب نبوده و نيازمند تغيير رويه در اين زمينه هستيم.

صحراييان تصريح کرد: با کار کارشناسي و بررسي ديدگاه‌هاي صاحبنظران مي‌توان به يک وحدت رويه در مقوله آموزش به هنرجويان و هنرآموزان در سطوح مختلف و گاه در ابعاد دانشگاهي دست يافت.

عضو شوراي عالي صنايع‌دستي خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعريف مشخص از جايگاه صنايع‌دستي در توليد ناخالص ملي وجود ندارد، بنابراين با توجه به جايگاه اين صنايع ‌در توليد ناخالص ملي وجود کار کارشناسي به عنوان يک ضرورت احساس مي‌شود.

وي يادآور شد: برگزاري همايش‌ها و هم‌انديشي‌ها با موضوع نقش صنايع‌دستي در توليد ناخالص ملي مي‌تواند بخش مهمي از مشکلات مربوط به فرهنگ‌سازي را حل کند./111

انتهای پیام/

کد خبر 138712145