محوطه تپه گردکوه صنعتي بوده است

سرپرست هيات باستان‌شناسي تپه گردکوه واقع در شهرستان قائم شهر در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: در عمليات گمانه زني اضطراري محوطه 65 هکتاري در جنوب شرقي تا شمال شري محوطه تاريخي گردکوه گمانه‌هاي 5/1در5/1زده شد که در نتيجه آثاري از پي سنگي ديوارها، پي‌آجرها، آجر فرش بدست آمد به طوري که کف زمين با آجرهاي خورده و قلوه سنگ پوشانده شده بود.

مهدي عابديني عراقي در ادامه خاطرنشان کرد: براساس گزارش‌هاي موجود اين محوطه يکي از محوطه‌هاي عصر آهن مهم در شمال ايران به شمار مي‌آيد.

وي با اشاره به اين که در اين گمانه زني تعدادي گور و تنور بدست آمد که البته اين آثار به صورت کامل کاوش نشده‌اند اظهار داشت: بيشتر آثار تاريخي بدست آمده مربوط به قرون ميانه اسلامي و قرن چهارم و پنجم هستند البته در اين محوطه از عصر آهن دو تا دوره ايلخاني به صورت مستمر سکونت وجود داشته است.

عابديني با بيان اين که از دوره ايلخاني در اين منطقه سفالي يافت نمي‌شود تصريح کرد: به نظر مي‌رسد از آن زمان اين منطقه از حالت شهرنشيني خارج شده از سوي ديگر احتمال مي‌رود در دوره تاريخي اسلامي شهر داراي ارگ مرکزي و حصار بوده است.

به گفته اين باستان‌شناس: پس از شناسايي جوش کوره و سفال‌هاي بدست آمده از کوره اطمينان يافتيم ‌که محوطه ياد شده صنعتي بوده است.

وي با اشاره به اين که گورستان شناسايي شده در اين محوطه مربوط به عصر آهن سه است تأکيد کرد: درمجموع ما با مجموعه شهري در دوره تاريخي و اسلامي مواجهيم البته در دوره عصر آهن دو با يک مجموعه شهري روبرو هستيم./118

انتهای پیام/

کد خبر 1387122712