نمايش کتيبه ميخي دوران ايلامي در موزه باستان‌شناسي شهرکرد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري، معاون ميراث فرهنگي اين سازمان گفت: اين کتيبه تاريخي، آجر نوشته‌اي به خط ميخي و به زبان ايلامي ميانه است که به دوران پادشاهي \"هوته لوتوش اينشوشيانک\" در هزاره نخست قبل از ميلاد تعلق دارد.

مژگان رياحي افزود: اين لوح که قديمي‌ترين کتيبه کشف شده در استان چهارمحال و بختياري محسوب مي شود، 24 سانتي متر طول 15 سانتي‌متر پهنا و 8 سانتي متر قطر دارد.

وي تعداد خطوط نوشتاري اين کتيبه را 26 سطر عنوان کرد و گفت: در متن اين کتيبه، پادشاه ايلامي با معرفي خود، پرودگار را مخاطب قرار داده و از او براي خود و خانواده‌اش طلب سلامتي مي‌کند.

رياحي، ابزارهاي سنگي و استخواني عصر نوسنگي، پيرک‌هاي گلي، سفالينه هاي هزاره هفتم تا چهارم پيش از ميلاد، سکه‌هاي طلا و نقره دوران اسلامي، ظرف سنگي و شيشه‌اي و زيورآلات دوره‌هاي مختلف تاريخي را از ديگر آثار به نمايش گذاشته شده در موزه باستان‌شناسي شهرکرد ذکر کرد و گفت: بناي تاريخي گرمابه پرهزگار پس از تعمير و مرمت در سال 1376 به موزه باستان‌شناسي تغيير کاربري داد و تاکنون پذيراي بسياري از علاقمندان به تاريخ و فرهنگ بوده است.

وي تصريح کرد: موزه باستان‌شناسي شهرکرد در ايام نوروز با افزايش ساعات بازديد همه روزه از ساعت 9 صبح تا 21 شب پذيراي مسافران و گردشگران است./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388010945