وي تصريح کرد: اين بنا به شکل معماري خاص آن دوره و در محل قبرستان قديمي گجيل با بدنه اي سنگي ساخته شده بود و داراي پلان شمالي سه ناو است که ناو مياني به عنوان سالن و ناوهاي جنوبي و شمالي به اتاقهاي مورد نياز اختصاص يافته است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي با برشمردن ويژگي هاي ساختمان کتابخانه ملي سابق افزود: بنا از نوع سنگ محلي اسپراخون و داراي حجاريهاي چشمگير است به شکلي که هر بيننده اي مي تواند به شباهت سبک و معماري اين بنا و ساختمان شهرداري پي ببرد.
محمدي در مورد اقدامات صورت گرفته در اين بنا گفت: بال غربي بنا به دليل آسيبهاي وارد شده به مرمت نياز داشت که اين امر رخ داده است. همچنين اجراي نما با سنگ اسپراخون، عايق کاري و کف سازي تراس ضلع جنوبي، اجراي طاق ضربي براي پوشش کف سالنها و اجراي کانال نم زدا در ضلع شمالي ساختمان از ساير اقدامات مرمتي در کتابخانه ملي سابق بود و هم اينک بنا سالم محسوب ميشود.
ساختمان کتابخانه ملي تبريز در ضلع شمالي باغ گلستان (فجر) واقع شده و در سال 78 با شماره 2498 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
اين بنا در مالکيت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي مي باشد و از آن به عنوان محل فرهنگي و مکاني براي برگزاري نمايشگاههاي فرهنگي استفاده مي شود./106
انتهای پیام/