محمدرضا بيرقي در ادامه خاطرنشان کرد: گنبد اين امامزاده همانند ساير امامزادههاي موجود در منطقه به صورت رکني يا هرمي شکل است.
اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي استان تهران ادامه داد: همچنين در سال جاري بازسازي و مرمت پوشش بيروني دو گنبد کوچک اين امامزاده نيز انجام ميشود.
بيرقي اضافه کرد: حدود سه سال پيش در يک اقدام به موقع از تخريب گنبدهاي اين امامزاده جلوگيري شد براين اساس هم اکنون برنامه بازسازي و مرمت گنبدها و ساختار اين بناي ارزشمند تاريخي در دستور کار قرار گرفته است.
وي با اشاره به اين که در ضلع جنوبي روستا سه بقعه پيوسته به يکديگر وجود دارد که گفته ميشود يکي از آنها متعلق به امامزاده حسين است اظهار داشت: بناي مقبره امامزاده حسين هشت ضلعي بوده و در هر ضلع آن طاق نمايي احداث شده است.
بيرقي با بيان اين که پلان دو امامزاده مجاور آن دايره اي شکل است تصريح کرد: در يکي از آنها چهار طاق نما وجود دارد ضمن اين که گنبد هر سه بنا نيز به صورت مخروطي و دو پوش است .
به گفته اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي استان تهران: با توجه به ترکيب کلي اين مجموعه و مقايسه آن با موارد مشابه و سفالهاي يافت شده، قدمت محوطه به قرون اوليه اسلام و قدمت بنا به قرون هفتم و هشتم هجري تخمين زده ميشود.
خاطرنشان ميشود بناي ياد شده در تاريخ دهم ارديبهشت ماه سال 82 با شماره 8682 درفهرست آثار ملي ثبت شده است.
روستاي هوير در فاصله 20 کيلومتري مسير پل دليچايي، مومج، هوير، درياچه تار و منشعب از جاده تهران، فيروزکوه قرار دارد ./118
انتهای پیام/