نشست مشترک کميسيون ملي يونسکو و ژئوپارک جهاني قشم برگزار شد

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي منطقه آزاد قشم محمد اصغري مديرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در اين نشست گفت: صنعت گردشگري طي چند سال اخير از جايگاه ويژه‌اي برخوردار شده و با علمي کردن اين صنعت، گردشگري و توريسم به جايگاه واقعي دست پيدا خواهد کرد.

وي افزود: ژئوپارک قشم با 8 اثر طبيعي در سال 2006 به ثبت جهاني يونسکو رسيد که نخستين ژئوپارک ايران و خاورميانه است و ايران به عنوان هفدهمين کشور دارنده ژئوپارک جهاني مطرح شد.

وي با اشاره به ايجاد زيرساخت‌ها توسعه ژئوپارک قشم ادامه داد: برقراري ارتباط با مجامع بين‌المللي و اجراي بيش از 20 طرح در زمينه توسعه ژئوپارک، از جمله اقدامات سازمان منطقه آزاد قشم به شمار مي‌رود.

اصغري تاکيد کرد: ايجاد زيرساخت‌ها، راه‌هاي دسترسي، نصب تابلو، برگزاري همايش‌ها، استخدام گارد حفاظت ژئوپارک، تهيه طرح جامع ژئوپارک و نشست‌هاي مشترک با يونسکو، حضور در همايش‌هاي سال جهاني زمين و همايش ژئوپارک‌ها در آلمان و توليد بروشور و کتابچه‌هاي معرفي ژئوپارک قشم و تجهيز و راه‌اندازي ساختمان ژئوپارک از جمله اين اقدامات ژئوپارک قشم پس از ثبت جهاني در يونسکو، متعلق به تمامي بشريت است .

وي افزود: در حال حاضر 11 ذخيره گاه زيست کره، يک ژئوپارک جهاني و 9 اثر ميراث فرهنگي جهاني ثبت شده در کشور وجود دارد که از ديدگاه يونسکو مي‌تواند در چارچوب ملي در جهت منافع اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي مورد بهره‌برداري قرار گيرد.

سعيدآبادي تصريح کرد: ثبت ژئوپارک قشم در يونسکو، پايان راه نيست بلکه آغاز راهي بسيار مهم براي توسعه ژئوپارک با بهره‌مندي از مديريت هوشمند است.

مهدي دريانورد،رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان هرمزگان نيز در اين نشست گفت: بيش از 6 ميليون مسافر نوروزي به استان هرمزگان در ايام نوروز 88 وارد شدند که بيش از يک ميليون و 200 هزار نفر از نقاط و جاذبه هاي گردشگري جزيره قشم بازديد کردند.

وي افزود: جزبره هرمز در شهرستان قشم، بهشت زمين شناسان دنياست که بزرگترين فرش خاکي جهان و نقش سيمرغ در اين جزيره توجه گردشگران داخلي و بين المللي بسياري را جلب کرده است.

محمدرضا قاسمي‌نژاد مدير سياحتي و گردشگري منطقه آزاد قشم نيز در اين نشست با اشاره به طرح‌ها و برنامه‌هاي توسعه ژئوپارک جهاني قشم گفت: طرح جامع ژئوپارک قشم تا پايان شهريور امسال تدوين و به يونسکو ارائه خواهد شد.

وي افزود: ژئوپارک قشم با دارا بودن 8 سايت گردشگري شامل تنگه چاهکوه، دره ستاره‌ها، تنگه عالي، دره تنديس‌ها، دره شور، غارهاي نمکدان، کورکوراه کوه و دولاب در کنار جنگل‌هاي زيباي حرا به عنوان الگوي ژئوپارک هاي منطقه در آينده محسوب خواهد شد.

وي ادامه داد: طرح جامع دهکده هاي توريستي و بالابردن ظرفيت هاي اقامت محلي گردشگران در دست اجراست.

در پايان اين نشست لوح تقدير سومين همايش بين‌المللي ژئوپارک‌ها در آلمان(سال 2008) که به ژئوپارک قشم تعلق گرفته بود توسط هان رئيس منطقه‌اي يونسکو و سعيد آبادي دبير کميسيون ملي يونسکو به مهندس اصغري مديرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اهدا شد./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388011926