روزنامه اصولگراي وطن امروز در روز16 فروردين سال جاري با درج مطلبي به نقل از روزنامه فاينشنال تايمز گزارش داده است که باراک اوباما رييس جمهور آمريکا در صدد است تا غني سازي اورانيوم در ايران را بپذيرد.
در اين گزارش آمده است : ديپلماتهاي آمريکايي به عنوان بخشي از بازبيني سياست ها که اوباما ماموريت انجام آن را صادر کرده است در حال بحث و بررسي پذيرش اصرار ايران در غني سازي اورانيوم هستند.
منابع آمريکا در اطلاع رساني محافظه کارانه مي گويند آمريکا هنوز گزينه غني سازي صفردرصد را به عنوان موضع ابتدايي خود در پيش گرفته اما اين نکته را نيز ملاحظه مي کند که در پايان توافقات احتمالي به اين نکته نخواهد رسيد.
اما آنچه مسلم است اين که در اين مقطع حساس از تاريخ انقلاب اسلامي اين نخستين بار است که اخبار رسانه هاي بين المللي با چرخشي کامل مي کوشند تا پذيرش اهداف ايران را از سوي مقامات کشورهاي غربي منعکس کنند.
نگاهي به تاريخ مناقشات ايران و غرب در سالهاي اخير به روشني نشان از ايستادگي دولت نهم بر مواضع انقلابي خود دارد که بي شک حاصلي جز پيروزي به ارمغان نخواهد آورد.
از زمان روي کار آمدن دولت اصولگراي نهم، فعاليت هاي غني سازي اورانيوم ايران که در دولت اصلاحات از سوي مجامع بين المللي به حال تعليق در آمده بود از سر گرفته شد .
دستيابي به چرخه ي کامل توليد سوخت هسته اي توسط دانشمندان داخلي و همچنين غني سازي اورانيوم در ابعادي فراتر از ابعاد آزمايشگاهي آن از دستاوردهاي مهم و غيرقابل چشم پوشي اين فعاليت ها به شمار مي آيد.
دکتر احمدي نژاد، رئيس جمهور اسلامي ايران، روز بيستم فروردين ماه را روز ملي انرژي هسته اي نام نهاد و آنچنان که در سخنراني هاي مختلف با اطمينان خاطر از حقوق هسته اي ملت دفاع مي کرد گويا رسيدن چنين روزي را از پيش مي دانست.
همزمان با پيشرفتهاي هسته اي ايران ، قدرتهاي غربي به سر کردگي ايالات متحده آمريکا،به بهانه ي اينکه ايران به دنبال دستيابي به سلاح اتمي است شروع به مخالفت با برنامه ي هسته اي ايران کردند.
با وجود همکاري هاي گسترده ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي(IAEA) وبا اينکه در هيچکدام از گزارشات آژانس بين المللي انرژي اتمي (IAEA) هيچ نشاني دال بر حرکت ايران به سوي سلاح هاي اتمي وجود نداشت،دولت هاي غربي خصوصا آمريکا توانستند با اعمال نفوذ در(IAEA) آژانس بين المللي انرژي اتمي پرونده هسته اي ايران را به شوراي امنيت سازمان ملل متحد (UN Security Council) ارجاع دهند.
اين شورا متشکل از پنج عضو دائم بريتانيا،فرانسه،آمريکا،چين،روسيه و يک عضو دوره اي: آلمان ،تا کنون سه سري تحريم را در قالب سه قطعنامه عليه ايران تصويب کرده اند که بيشتر شامل محدوديت هاي اقتصادي مي باشند.
علت اصلي اين تحريم ها تلاش ايران براي دستيابي به تسليحات اتمي بيان شده است.اين درحالي بود که خود اين کشورها مقادير زيادي از جنگ افزارهاي اتمي را در انبارهاي نظامي خود نگهداري مي کنند.
اين کشورها از پشتيبانان اصلي رژيم صهيونيستي به شمار مي روند.رژيم صهيونيستي نه تنها معاهده ي منع گسترش سلاح هاي اتمي (NPT) را امضا نکرده بلکه بنا به اعتراف صريح مسئولان اين رژيم، مجهزبه بمب اتم نيز هست.
اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد پيش شرط براي مذاکره با ايران بر سر مسئله هسته اي را تعليق غني سازي اورانيوم در نطنز تعيين کرده بودند.
اما مسئولان دولت جمهوري اسلامي ايران و در راس آنها شخص دکتر محمود احمدي نژاد ضمن رد هرگونه اتهام وارد شده به ايران از سوي کشورهاي غربي و پافشاري بر حقوق مسلم ايران براي دستيابي به دانش صلح آميز هسته اي، اعلام کردند که هيچگونه پيش شرط براي مذاکره برسر برنامه هسته اي ايران مورد پذيرش نيست.
چالش ها بر سر برنامه هسته اي ايران ادامه داشت.
حتي در بسياري از محافل غربي صحبت از حمله نظامي آمريکا به ايران وجود داشت.
تا اينکه در آستانه تصويب سومين سري تحريم ها عليه ايران،شوراي ملي اطلاعات آمريکا(NIC) متشکل از شانزده سازمان جاسوسي آمريکايي، گزارشي را درباره فعاليت هاي هسته اي ايران منتشر کرد که در آن ذکر شده بود:\"ايران تلاشهاي خود براي دستيابي به سلاح اتمي را از سال 2003 کنار گذاشته و تا ميانه سال 2007 هيچ نو فعاليتي براي دستيابي به بمب اتم نداشته است.\"
همانطور که پيداست اين گزارش اعتراف صريح دولت بوش به اشتباهاتش در مواضع اتخاذ شده عليه ايران بود،چرا که آمريکا در سال 2005، به استناد گزارشي مشابه ازNIC مدعي شده بود که ايران شديدا به دنبال دستيابي به سلاح اتمي است.اما پس از دو سال خود اعلام کرد که از چهار سال پيش تلاش ايران براي دستيابي به بمب اتم متوقف شده است.
مقامات ايراني ضمن رد ادعاي مطرح شده در اين گزارش مبني بر تلاش ايران براي دستيابي به بمب اتم تا قبل از سال2003 ، از آن استقبال کردند و محمود احمدي نژاد اين گزارش را يک پيروزي ديگر براي ملت ايران ناميد.
انتشار اين گزارش، چرخشي 180 درجه اي در مناقشات ايران و غرب بر سر برنامه هسته اي ايران بود که نه تنها احتمال وقوع جنگ بين آمريکا و ايران را به زير صفر مي رساند،بلکه راه را براي مذاکرات هسته اي بدون پيش شرط مي گشود.
به نظر مي رسد باتمام آنچه گفته شد و با توجه به گزارش روزنامه فاينشنال تايمز ايستادگي دولت نهم بر مواضع اصولي خود سرانجام به روزهاي اميد بخش ثمر دهي نزديک شده و ميرود تا پيروزي تازه اي را براي ايرانيان به ارمغان آورد./100
انتهای پیام/