از موضوعاتي که در اين دوره 80 ساعته از طريق آموزش تئوري و کاربردي به آن پرداخته شد ميتوان جغرافياي گردشگري، فنون راهنمايي تور، آشنايي با اکوسيستمهاي مختلف جزيره به ويژه اکوسيستم دريايي، حيات وحش منطقه به ويژه پرندگان و خزندگان، کدهاي اخلاقي گردشگري، نقش جوامع محلي در اکوتوريسم و توسعه پايدار را نام برد.
آشنايي با اصول و مفاهيم اکوتوريسم، دست اندرکاران اکوتوريسم، نقش جامعه ميزبان در اکوتوريسم، انواع اکوتوريستها، حيات وحش مورد توجه اکوتوريسم در ايران و موضوعاتي ديگر در مبحث اکوتوريسم مورد آموزش قرار گرفت.
همچنين الگوهاي اجرا شده در تعدادي از روستاهاي جزيره قشم با مشارکت جامعه بومي به منظور حفاظت از گونههاي جانوري انجام شده و نيز فعاليتهاي اکوتوريستي با محوريت توسعه پايدار که از سوي مردم بومي منطقه در حال اجراست در اين دوره آموزشي مورد بررسي قرار گرفت.
آشنايي با گياهان بومي جزيره، آشنايي با موسيقي و فولکلور جزيره، آشنايي با آبزيان خليج فارس، معماري سنتي جزيره و صنايع دستي بومي منطقه از ديگر موضوعاتي بود که در اين دوره آموزشي به آن پرداخته شد.
با توجه به پتانسيل بالاي منطقه در جذب پرندگان به ويژه پرندگان مهاجر و زمستان گذران، پرندهنگري از ديگر مباحثي بود که در اين دوره آموزشي مورد توجه فراگيران قرار گرفت. از مناطق ويژه براي پرندهنگري جنگل حرا و منطقه دوکوهک است. در منطقه دوکوهک امکان مشاهده انواع پرندگان مهاجر به ويژه پليکان پاخاکستري وجود دارد و فراگيران دوره که از افراد بومي جزيره بودند در سفري آموزشي که به منظور مشاهده پرندگان طراحي و اجرا شد گونههاي متنوعي را شناسايي کردند.
مشاهده پديده تخم گذاري لاکپشتهاي پوزه عقابي که هر سال از اواسط اسفند ماه آغاز ميشود به جاذبههاي طبيعي منطقه مي افزايد. اين موضوع در مبحث آشنايي با خزندگان مورد بررسي قرار گرفت.
همچنين در مبحث مربوط به زمين شناسي و جاذبههاي ژئوتوريستي فراگيران با مفاهيمي همچون انواع فرسايشهاي آبي و بادي و اشکال طبيعي حاصل از آنها، گنبدهاي نمکي و روش تشکيل آنها و ژئوپارک آشنا شدند. از آنجايي که تنها ژئوپارک خاورميانه در ايران در جزيره قشم واقع شده است زمينه مناسبي را براي جذب گردشگران فراهم آورده است./115
انتهای پیام/