ثبت ملي تکنيک‌ها و آثار صنايع‌دستي در دولت نهم

به گزارش ميراث آريا(chtn)، در سال 87، معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي به منظور حفظ و احياء ‌رشته‌هاي در حال منسوخ و منسوخ شده صنايع‌دستي اقدام به برنامه ريزي براي يک هدف معين کرد. هدفي که براي نخستين بار در دولت نهم به آن توجه شد.

ثبت ميراث ناملموس صنايع‌دستي، در واقع ثبت روش‌ها و تکنيک‌هاي توليد رشته‌‌هاي مختلف را دنبال مي‌کند، رشته‌هايي که همگي منحصر به يک هنرمند باشند. در گام اول معاونت‌هاي استاني با شناسايي اين رشته‌ها، فهرستي جامع را جمع آوري کردند که جمع آوري و شناسايي اين رشته‌ها به تنهايي اقدامي قابل توجه محسوب مي‌شود.

پرونده رشته‌هاي مورد نظر پس از تکميل در سطح استان‌ها و بررسي در شوراي فني و شوراي استاني به واحد ثبت آثار معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي آمد که پس از برسي نهايي در اين واحد توسط شوراي استاني به اداره کل ثبت آثار تاريخي، طبيعي و معنوي ارسال شد.

تا نيمه‌هاي دي ماه سال گذشته 41 پرونده با همکاري بخش‌هاي مختلف استاني و ستادي تکميل شد و براي بررسي نهايي به اداره کل ثبت آثار رفت. اين در حالي است که در اقدامي مناسب تعداد 20 پرونده در شوراي فني ثبت ميراث ناملموس ارزيابي و پرونده هفت رشته مورد قبول گروه کارشناسي و آماده ثبت در فهرست ملي شد.

همچنين با توجه به اهميت جايگاه آثار تاريخي صنايع‌دستي که در اختيار تعدادي از مجموعه داران و اشخاص حقيقي است، معاونت هنرهاي سنتي در اوخر سال 87، اقدام به ارسال دستورالعمل شناسايي اين آثار براي ثبت در فهرست منقول صنايع‌دستي شد.

اين اقدام نيز به عنوان حرکتي که ضمن حفظ اين آثار در داخل کشور، از گم شدن آن‌ها در خارج از کشور، در صورت خروج جلوگيري مي‌کند، براي نخستين بار در کشورمان در اين دولت عملي مي‌شود.

تا به امروز اقدامات مناسبي در راستاي همکاري استان‌ها در اين بخش انجام شده که ارسال 14 پرونده از سوي استان همدان و در حال تکميل بودن پرونده‌هاي ساير استان‌ها اين اقدامات را تشکيل مي‌دهد.

در هر صورت مسئولان صنايع‌دستي کشور معتقدند ثبت ملي تکنيک‌ها و آثار صنايع‌دستي نخستين گام در ثبت جهاني آن‌ها و بهره مندي از مزاياي اين اقدام است، موضوعي که در دوره‌هاي قبلي شاهد آن نبوده‌ايم./111

انتهای پیام/

کد خبر 1388012622