محمد حسن طالبيان افزود: بنابراين بايد حوزه هاي مختلف علمي مانند باستان شناسي، معماري، شهرسازي، مرمت، زمينشناسي، عمران و شيمي را در اين حوزه به کمک بگيريم.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: آداب، رفتارهاي فرهنگي معادن، کانالها، استفاده از فناوري مناسب، کاربرد مزيتهاي تاريخي و طبيعي در پارسه پاسارگاد از جمله مواردي هستند که بايد مورد بررسي بيشتري قرار گيرند.
وي با اشاره به اين که معيار در پروندههاي ميراث جهاني، دانش و ارزشهاي ميراث فرهنگي اثر اعلام شده است اظهار داشت: در منطقه تاريخي پارسه پاسارگاد، استفاده از عکسهاي هوايي و دادههاي ماهوارهاي، لايههاي مختلف اطلاعاتي را در کنار يکديگر قرار ميدهد.
رئيس بنياد پژوهشي پارسه – پاسارگاد اضافه کرد: با استفاده از عکسهاي هوايي در مقياسهاي مختلف ميتوان دورههاي تاريخي پارسه پاسارگاد را حدس زد.
طالبيان ادامه داد: در گذشته اطلاعات چنداني از مواردي هم چون نظامهاي مختلف آبرساني در دورههاي مختلف، تغييرات محيطي و طبيعي رودخانهها، شهر استخر، اطلاعات مهندسي موجود در پارسه پاسارگاد در دست نبود.
اين پژوهشگر بنياد پارسه – پاسارگاد تأکيد کرد: موضوع تخليه آب از زير صفه تختجمشيد با استفاده از مهندسي آب، برداشت اطلاعات با استفاده از روشهاي مختلف علمي لايههاي زيرين و طراحي پيشين معماري تختجمشيد را براي ما بازگو ميکند.
وي در ادامه بيان داشت: بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد تخليه آب از زير صفه تختجمشيد با چغازنبيل شباهت بسياري دارد به عبارتي مهندسي آب در دوره هخامنشي و عيلام شباهت بسياري داشته است.
وي با اشاره به کاربرد مهندسي زلزله در ساخت ستونهاي بلند تخت جمشيد گفت: همچنين استفاده از دانش زمينشناسي در شناخت تپههاي تنگه بلاغي بسيار مؤثر بوده است از سوي ديگر کاربرد عکسهاي هوايي، فناوري ژئوفيزيک، نقشهبرداري و استفاده از دوربينهاي نقشه برداري به راحتي گوياي مهندسي سنگ، تکنولوژي موجود در ساخت راه، باغ شاهي، توليد محصولات کشاورزي، کورههاي گلي و موارد ديگر موجود در منطقه تاريخي پارسه پاسارگاد است./118
انتهای پیام/