کشف تدفين انساني _ حيواني در چم قيله

رئيس هيأت باستان‌شناسي محوطه پيش از تاريخ چم قيله در گفتگو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود:‌ اين محوطه که در حوزه سد سيمره حد فاصل دره شهر و استان ايلام واقع شده از نقطه نظر گاه‌نگاري لايه‌هاي فوقاني آن مربوط به دوره مس و سنگي يا اواخر هزاره پنجم پيش از ميلاد و لايه‌هاي تحتاني آن مربوط به دوره نوسنگي يا سفال است.

عباس مقدم در ادامه خاطرنشان کرد: براساس کاوش‌هاي انجام شده در محوطه چم قيله ساختاري منسجم معماري سنگي هم افق با مرحله فرهنگي منسوب به عبيد پاياني بدست آمد.

وي با اشاره به اين که در بخش گمانه لايه‌نگاري پس از سه متر خاکبرداري به لايه‌هاي نوسنگي رسيديم اظهار داشت: در اين مرحله به تدفين‌هاي توأمان انساني و حيواني رسيديم.

مقدم با بيان اين که در بخش گمانه افقي به تدفين‌هايي برخورديم که در داخل ظروف سفالي از قبيل کاسه‌هاي بزرگ قرار داشتند تصريح کرد: ‌اين کاسه‌ها در درون ساختار معماري بدست آمدند و به نظر مي‌رسد تدفين‌هاي درون آن از نوع ثانويه بوده و مربوط به کودکان باشد.

وي با بيان اين که محوطه چم قيله يک روستاي کوچک هزاره پنجم پيش از ميلاد است که به صورت منفرد در تراسي رودخانه اي به مساحت 75 هکتار شکل گرفته است افزود: بررسي‌هاي فشرده صورت گرفته مشخص کرد تا دوران معاصر هيچ استقراري در اين تراس رودخانه‌اي و در پيرامون چم قيله شکل نگرفته است.

رئيس هيأت باستان‌شناسي محوطه پيش از تاريخ چم قيله در پايان گفت: در اين منطقه با يک نمونه ايده‌آل مواجه هستيم و اميدواريم کاوش‌هاي گسترده بتواند هم از نقطه نظر گاه‌نگاري مطلق و هم از نقطه نظر ساختارهاي معيشتي و اجتماعي به درک عميقي از ماهيت اين روستاي کوچک پيش از تاريخ بيانجامد./118

انتهای پیام/

کد خبر 138801312