برگزاري همايش بزرگداشت روز بناها و محوطه هاي تاريخي در مشهد

به گزارش ميراث آريا(CHTN) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي خراسان رضوي در اين همايش که با حضور روسا و مديران استان ، مهندسين مشاور و کارشناسان مربوطه برگزار شد محسن لشگري رييس سازمان ميراث فرنگي ، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي با اشاره به اينکه در سال جاري آثار و ابنيه تاريخي نسبت به سالهاي گذشته بيشترين تعداد بازديد کننده را به خود اختصاص داده است افزود: خوشبختانه در سال هاي اخير توجه مردم به آثار و ابنيه تاريخي رشد چشمگيري داشته و وظيفه ما به عنوان نگهبانان ميراث فرهنگي استان حفظ و نگهداري هويت و فرهنگ تاريخي کشورمان وانتقال آن به آينده است.

لشگري خطاب به دانشجويان اعلام کرد: شما به عنوان معماران آينده بايد مطالعه دقيقي از نوع ساختار و فضاهاي سنتي در بناهاي قديمي و داراي ارزش داشته باشيد و بتوانيد آنرا با ظرفيت ها و قابليت هاي بناهاي امروزي جهت رسيدن به آرامش تلفيق کنيد.

وي در ادامه اظهار داشت: تلاش سازمان بر اين است که با همکاري ساير دستگاههاي اجرايي بناهاي شاخص و تاريخي وحتي منازلي که داراي قدمت تاريخي است احيا و مرمت کرده و از آن بهره برداري فرهنگي داشته باشد.

همچنين در اين نشست رئيس سازمان نقشه برداري خراسان با اشاره به حساسيت کار نقشه برداري از محوطه هاي تاريخي و بناهاي قديمي گفت : کار نقشه برداري از آثار تاريخي از آن جهت داراي اهميت است که بازسازي و مرمت اين آثار به نحوه نقشه برداري در آن بنا بستگي دارد.

مهندس سعدي افزود : از همين جا حساسيت کار نقشه برداري و تفاوت نقشه برداري از آثار بناهاي تاريخي با ساير نقشه برداري ها کاملاً محرز مي‌شود.

سرپرست معاونت ميرا ث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي نيز در اين مراسم گفت : هم اکنون يک هزار و 230 اثر تاريخي استان ثبت شده است و پرونده 87 اثر تاريخي ديگر نيز جهت بهره برداري و اقدامات بعدي به دفتر ثبت آثار کشور ارسال شده است.

مهندس حميد رضا نيک پور اظهار داشت : بر اساس نظر کارشناسان و باستان شناسان و بررسي هاي ميداني صورت گرفته پيش بيني مي شود 10 هزار اثر تاريخي در خراسان رضوي وجود داشته باشد که در صورت تامين منابع لازم بررسي و شناسايي بناهاي فوق انجام خواهد پذيرفت ./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388013123