فخرالدين صابري در ادامه خاطرنشان کرد: اين مسجد که از آثار دوران سلجوقي،قرن پنجم هجري قمري است همانند مساجد دوران سلجوقي به سبک چهار ايواني ساخته شده و گنبد زيباي آن بر چهار فيل پوش استوار است.
وي با اشاره به اين که مسجد نامبرده به مسجد جمعه نيز معروف است اظهار داشت: فضاي اصلي مسجد، صحن گنبدداري است که دو شبستان را در غرب و شرق خود جاي داده است.
صابري با بيان اين که بناي مسجد از سه قسمت اصلي گنبد خانه و شبستان در اضلاع شرقي و غربي تشکيل يافته تصريح کرد: بناي مسجد ياد شده با گذشت زمان و بر اثر عوامل طبيعي و غيرطبيعي تخريب و در مقاطع زماني بعد مورد مرمت و باسازي قرار گرفت.
به گفته اين مقام مسوول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري: مسجد کنونى داراي سقفى با تير چوبى، يک شبستان گنبددار و دو شبستان در دو طرف آن است که شبستانهاى اخير از مصالح خشت و آجرهاى حاصل از تخريب ديوارهاى قديمى ساخته شده است.
هنوز آثار و بقاياى شبستانهاى اصلى و الحاقات بنا در نماى بيرونى مسجد ديده مىشود که از مدارک مطمئن در امر بازسازى خواهد بود.
دبير ستاد بقاع متبرکه سازمان ميراث فرهنگي با بيان اين که آثار و بقاياى نقاشيهاى روى گچ در زير کتيبه فعلى با رنگ کمترى قابل تشخيص است افزود: نقوش ياد شده داراى طرحهاى گياهى و اسليمى است که احتمالاً اين تزئينات متعلق به دوران آل بويه هستند.
مسجد جامع قروه، يکي از بناهاي تاريخي روستاي قروه در پانزده کيلومتري جاده ترانزيتي ابهرـ تاکستان واقع شده است./118
انتهای پیام/