اقتصاد کشورهاي اسلامي، نيازمند توسعه همکاري‌هاي درون منطقه‌اي است

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر محمود احمدي نژاد سه شنبه شب در ديدار روساي اتاق هاي بازرگاني کشورهاي اسلامي و دومين مجمع گردشگري کشورهاي اسلامي با تاکيد بر اهميت سرمايه گذاري و توسعه گردشگري در کشورهاي اسلامي اظهار داشت: اگر تنها نيمي از مبادلات کشورهاي اسلامي در درون اين کشورها انجام شود موجب استقلال سياسي ، بي نيازي و رفع بسياري از مشکلات اقتصادي کشورهاي اسلامي خواهد شد.

رئيس جمهور گردشگري را موجب تقويت و صيانت از فرهنگ اسلامي و ترويج آن در جهان دانست و گفت:در اين ميان گردشگري اسلامي از سالم ترين گردشگري ها است که تقويت همبستگي در دنياي اسلام را به دنبال دارد.

رئيس جمهور با بيان اينکه کشورهاي اسلامي فقير نيستند و ذخاير ارزي و ثروت آنها در نزد کشورهاي سلطه رقم قابل توجهي است، اظهار داشت: اگر فقط بخشي از اين ثروت ها به داخل کشورهاي اسلامي منتقل شود نه تنها موجب عمران و اشتغال خواهد شد بلکه به استقلال سياسي و اقتصادي دنياي اسلام کمک خواهد کرد.

احمدي نژاد با بيان اينکه از وجوه اصلي نظام سلطه در دنيا، تسلط اقتصادي است خاطر نشان کرد: در طول 60 سال برنامه ريزي ها، سازماندهي ها و مقررات اقتصادي حاکم بر جهان به طور يکسويه به نفع نظام سرمايه داري و عليه کشورهاي ديگر از جمله کشورهاي اسلامي بوده است. آنان به گونه اي طراحي کرده اند که ثروت هاي توليد شده در کشورهاي اسلامي به طور مستمر به حساب هاي نظام سرمايه داري هدايت شود.

رئيس جمهور با اشاره به بن بست نظام سرمايه داري بر ضرورت ريشه يابي بحران اقتصادي جهان تاکيدکرد و گفت: بايد با طراحي درست اقتصاد کشورهايمان را بازسازي و نوسازي کنيم.

وي با اشاره به دلايل بحران اقتصادي و بن بست نظام سرمايه داري اظهار داشت: اولين دليل به مباني نظري اقتصاد سرمايه داري مربوط مي شود . اقتصاد سرمايه داري بر مصرف و سود حداکثر براي سرمايه داران پايه گذاري شده است. در اين نظام انسان موجودي لذت جو و سود پرست است و مصرف بيشتر نوعي ارزش اجتماعي محسوب مي شود. محصول چنين نظريه اي دروغ، چپاول، فقر گسترده و انباشت سرمايه در بخشي از جهان خواهد بود و روشن است که اگر همه انسانها به دنبال مصرف و سود حداکثر باشند قطعاً به بن بست خواهند رسيد چرا که منابع محدود است.

رئيس جمهور ساختارهاي اقتصادي را از ديگر دلايل بحران جهاني اقتصاد و بن بست نظام سرمايه داري بيان کرد و گفت: بانک جهاني و صندوق بين المللي پول ، بيمه و موسسات اعتبار سنجي به جاي اينکه عادلانه در خدمت پيشرفت جوامع باشند علناً ماموريت صيانت از منابع سرمايه داران را برعهده گرفته است.

وي افزود: به عنوان مثال موسسات اعتبار سنجي کشورهاي مخالف سرمايه داري با درج ريسک بالا و کشورهاي غربي را با درجه ريسک پايين معرفي مي کنند در حالي که امروز مشخص شده است که خطرناک ترين کشورها براي سرمايه گذاري همين کشورهاي غربي هستند.

احمدي نژاد با بيان اينکه سي سال تقلب دنياي غرب امروز نتيجه خود را نشان داده است و بايد همگان از آن درس بگيرند،تصريح کرد: اولين درس اين است که اگر دنياي اسلام بخواهد اقتصاد خود را با همان نگاه و نظريه اي کشورهاي غربي به اقتصاد بنا کند نتيجه آن همان خواهد بود که امروز آنان دچار شده اند. دنياي اسلام بايد اقتصاد خود را مبتني بر نظريه بومي و اسلامي پايه گذاري کند.

وي افزود: در فرهنگ اسلامي همه به دنبال توليد حداکثر و مصرف حداکثري نيستند. هر انساني موظف است بخشي از سرمايه خود را در اختيار پيشرفت و برچيدن فقر در جامعه قرار دهد. اقتصاد ربوي دروغ ، تقلب و دارايي هاي کاغذي در اقتصاد اسلامي جايي ندارد.

رئيس جمهور ضرورت تغيير ساختارهاي جهاني را دومين درس از بحران اقتصادي دانست و گفت: تا زماني که بانک مسلط در اختيار نظام سرمايه داري قرار دارد بدين معناست که همواره شريان هاي اقتصادي ما در دست آنهاست و اين بايد اصلاح شود .

وي با اشاره به ناشناخته بودن ظرفيت هاي کشورهاي اسلامي به سرمايه گذاران اين کشورها، اظهار داشت: بايد اين ظرفيت ها شناسانده شده و تلاش شود تا با حداکثر امکان، مبادلات اقتصادي به درون کشورهاي اسلامي منتقل گردد و تفاهم کنيم با پول ملي خودمان مبادلات را انجام دهيم .

رئيس جمهور تصريح کرد: شکست و بن بست نظام سرمايه داري از سويي يک هشدار و از سوي ديگر يک فرصت تاريخي در اختيار ما قرار داده تا اقتصادمان را براساس مباني انساني ايجاد کرده و از سيطره نظام سرمايه داري خارج کنيم.
وي افزود: بايد فرهنگ اقتصاد اسلامي و اخلاق کسب و کار اسلامي را بين خودمان گسترش دهيم.

احمدي نژاد تصريح کرد: امروز بايد دست به دست هم، دنيايي سرشار از پاکي ، نشاط ، سازندگي و شکوفايي ارزش هاي انساني برپا کنيم و اين مسووليت سنگين ماست و مطمئن هستم موفق خواهيم شد./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388020910