به گزارش ميراث آريا (chtn)به نقل از روابط عمومي شرکت فرودگاه‌هاي کشور، در جريان اين بازديد که مدير عامل و اعضاي هيات مديره‌ شرکت فرودگاه‌هاي کشور نيز حضور داشتند. دکتر علاءالدين بروجردي رييس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي و ديگر اعضا از بخش‌هاي مختلف مرکز ديدن کردند.

پيش از اين بازديد، سيد احمد مومني مديرعامل شرکت فرودگاه‌هاي کشور با ارائه‌ گزارشي درباره‌ عملکرد مرکز کنترل فضاي کشور گفت: اين مرکز در راستاي مديريت ترافيک هوايي به تمام پروازها بر فراز کشور خدمات ارائه مي‌کند و تمام مرزهاي هوايي کشور با کشورهاي همسايه را تحت کنترل و نظارت دارد.

وي با اشاره به اين‌که کنترل آلودگي‌هاي زيست‌محيطي، سوخت کمتر و امنيت از عوامل انتخاب مسيرهاي هوايي توسط هواپيماهاي عبوري از آسمان کشور است، تاکيد کرد: در ايران، 96 کريدور هوايي وجود دارد که اين کريدورها به وسيله‌ي 17 رادار در نقاط مختلف تحت پوشش و کنترل قرار گرفته‌اند و پروازهاي عبوري با سقف پرواز بالاي 30هزار پا را تحت نظارت دارند.

مومني رخ به اختلاف نظر ايران و امارات درباره‌ نقطه تحويل ترافيک در مرزهاي هوايي دوکشور اشاره کرد و گفت: مهمترين رادار ما دو سال پيش در فرودگاه بين المللي کيش نصب و راه‌اندازي شد که با استفاده از آن مي‌توانيم نظارت خوبي بر پرواز هواپيماها در منطقه‌ خليج فارس داشته باشيم و در حال حاضر با استفاده از اين رادار مبادله پروازها صورت مي گيرد.

مديرعامل شرکت فرودگاه‌هاي کشور تاکيد کرد: اين مرکز با برقراري تماس با هواپيماهاي عبوري، ده دقيقه پيش از ورود به فضاي کشور، خدمات هوانوردي استاندارد، لازم و مطلوب را در اختيار آن‌ها قرار مي‌دهد.

مومني رخ افزود: بر اين اساس طي سال گذشته بيش از 164هزار هواپيما با دريافت از خدمات استاندارد، از فضاي ايران عبور کرده اند که اين ميزان در مقايسه با سال قبل از آن، رشد 7/4 درصدي داشت.

وي به تشريح وظايف شرکت مادر تخصصي فرودگاه‌هاي کشور پرداخت و گفت: اين شرکت مديريت نگهداري، و ارائه‌ خدمات هوانوردي و خدمات فرودگاهي را در 54 فرودگاه کشور برعهده دارد.

مومني‌رخ با اشاره به اين‌که از اين تعداد، 8 فرودگاه بين‌المللي و 21 فرودگاه مرز هوايي و 25 فرودگاه پروازهاي داخلي هستند، افزود: نگهداري و بهسازي سطوح پروازي و امور فرودگاهي در اين فرودگاه‌ها نيز برعهده‌ شرکت فرودگاه‌هاست.

مديرعامل شرکت فرودگاه‌هاي کشور، تاکيد کرد، اين شرکت به صورت يک شرکت درآمد - هزينه‌اي اداره مي شود.

گزارش روابط عمومي فرودگاه‌هاي کشور حاکي‌ست، در جريان بازديد اعضاي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس که علاوه بر دکتر علاءالدين بروجردي رييس، کوثري، علي‌خاني، آقازاده، کريمي قدوسي، نقوي حسيني، عياري و باغستاني حضور داشتند، معاونان شرکت فرودگاه‌هاي کشور نيز درباره‌ عملکرد، وظايف و توانايي‌هاي مرکز کنترل فضاي کشور توضيحاتي ارائه کردند.

اعضاي محترم کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، همچنين در گفت‌و‌گو با مدير عامل شرکت فرودگاه‌هاي کشور و معاونان وي در جريان فعاليت‌هاي عمراني و توسعه‌اي اين شرکت بويژه اجراي فاز دوم فرودگاه امام خميني (ره) قرار گرفتند.

دکتر علاءالدين بروجردي رييس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در جريان اين گفت‌و‌گو بر آمادگي مجلس شوراي اسلامي براي تامين بودجه‌ مورد نياز راه‌اندازي و بهره‌برداري فاز دوم فرودگاه امام خميني(ره) تاکيد کرد. بروجردي با تاکيد بر اين‌که فرودگاه امام خميني(ره) نماد و آبروي ايران به حساب مي‌آيد، تصريح کرد: اجراي فاز دوم فرودگاه بايد به مناقصه‌ بين‌المللي گذاشته شود .

وي افزود: همه‌ نمايندگان مجلس، براي تامين بودجه‌ لازم به منظور اجراي فاز دوم فرودگاه راي مثبت خواهند داد.

گزارش روابط عمومي شرکت فرودگاه هاي کشور حاکي است اظهارات بروجردي با تاييد مکرر ديگر اعضاي کميسيون امنيت ملي از جمله محمد کوثري، نايب رئيس و قدرت الله عليخاني قرار گرفت .

رييس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي با واگذاري اجراي فاز دوم به شرکت‌هايي که فاقد تجربه، توانايي يا شناخت کافي در اين زمينه هستند مخالفت کرد و خواستار جلوگيري از تکرار وضعيت ناخوشايند فاز يک فرودگاه شد.

رييس و اعضاي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در ادامه با حضور در بخش‌هاي مختلف مرکز کنترل فضاي کشور ضمن دريافت توضيحات لازم با عملکرد آن آشنا شد./100

انتهای پیام/

کد خبر 1388021219