گسترش همکاري هاي فرهنگي و پژوهشي ايران، يونان

به گزارش ميراث آريا(CHTN) به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري سرپرست پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري سهم و نقش مهم دو کشور ايران و يونان در تمدن بشري و آثار تاريخي به جا مانده مبني بر پيشينه ارتباطي ديرينه فرهنگي و هنري بين دو کشور حتي پيش از دوره هخامنشيان را از جمله دلايلي همکاري هاي مشترک دانست.

سيد مهدي موسوي با اشاره به اين که متاسفانه در تاريخ مکتوب دو ملت برخي با بزرگ نمايي برخوردها و تاکيد تضادها تعاملات و ارتباطات فرهنگي دو کشور در طول قرنها را ناديده گرفته اندگفت: با توجه به مشترکات فرهنگي و تفاهم نامه هايي منعقدشده بين دو کشور در پيش و بعد از انقلاب اسلامي بايد با تقويت چشم اندازهاي دوستي و صلح نگاهي جديد به آنچه در تاريخ نگاشته شده داشته باشيم.

وي با تاکيد بر همکاري هاي پژوهشي، فرهنگي و هنري دو کشور نتايج ديدارهاي هيات ايراني از مرکز تحقيقات دريايي يونان و بنياد ملي تحقيقات يونان و مذاکرات د ر سه محور باستان شناسي زيرآب، مردم شناسي( اسطوره شناسي) و مرمت آثار سنگي و تفاهم نامه منعقده بين دو کشور در سال 1386 را مورد توجه قرار داد و بر تشکيل کارگروههاي تخصصي، تبادل هيات هاي کارشناسي و آموزشي و آغاز مطالعات فرهنگي تاريخي تاکيد کرد.

موسوي در اين ديدار همکاري هاي فراگير در زمينه هاي پژوهشهاي باستان شناسي، مرمت آثار سنگي، نجات بخشي کتيبه هاي تاريخي در معرض انهدام، ، تربيت نيروي انساني در حوزه هاي ميان رشته اي، حفاظت و مرمت آثار منقول و غير منقول و.... و نيز ايجاد مرکز مطالعات مشترک بين دو کشور را متذکر شد.

سفير يونان،نيکلاس گاريليديس در اين ديدار با ابراز خشنودي از گسترش روابط فرهنگي با کشورمان و تاکيد بر همکاري هاي پژوهشي به مشترکات تاريخي فرهنگي هنري دو کشور از طريق تعاملات تجاري و تاثيرپذيري هنري فرهنگي در طول قرنها اشاره کرد و خواستار انتشار کاتالوگي مشترک در زمينه تزيينات به کار رفته برروي آثار سفالي و سنگي شد.

نيکلاس گاريليديس حمله مغول به ايران و مهاجرت جمعي از اساتيد، هنرمندان و ... از دلايل انتشار ذوق و هنر ايراني به اقصي نقاط جهان از جمله يونان برشمرد و پژوهش بر روي معماري اسلامي و تزيينات وابسته به آن را از ديگر موارد همکاري هاي بين دو کشور بيان کرد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388021440