وي افزود:کاوش در غار باستاني گميشان از 10 فروردين ماه به سرپرستي دکتر حامد وحدتي نسب آغاز شد.
ماهفروزي با بيان اينکه در حال حاضر کاوش ميداني به اتمام رسيده است و اقدامات مطالعاتي آن در دست اقدام است،گفت: از نتايج بسيار مهمي که در لايه هاي غار گميشان به دست آمده اگرچه تائيد کننده بقاياي فرا پارينه سنگي است ولي داده هاي به دست آمده در غار گميشان داراي ساختارهاي مربوط به نظام معيشتي و ساختار تکنولوژي است که به صورت کامل و با دقت تمام مطالعه شده است.
مدير پايگاه پژوهشي غارهاي باستاني استان مازندران خاطرنشان کرد:اين پروژه بخشي از طرح پژوهشي بزرگي است که در حاشيه جنوب و جنوب شرق درياي خزر در حال انجام است که اسم اين حوزه جغرافيايي به عنوان afec فرهنگي در ادبيات باستان شناسي شناخته شده است.
ماهفروزي اضافه کرد: مطالعات اين پروژه به صورت گسترده، استان مازندران، بخشي از شرق استان سمنان،بخش غربي استان خراسان شمالي،استان گلستان و بخش هايي از کشورهاي آسياي مرکزي همچون ترکمنستان رادر بر مي گيرد و هدف آن بازسازي ساختار گروه هاي اوليه در غارهاي منطقه تا عصر شهر نشيني است که چند پروژه در اين طرح بزرگ در حال انجام است.
وي ابراز اميدواري کرد:با نتايجي که از اين پروژه ها به دست مي آيد بتوانيم زندگي در غارها را تا زمان شهر نشيني و فروپاشي اين شهرها مطالعه کنيم .
مدير پايگاه پژوهشي غارهاي باستاني استان مازندران تصريح کرد:با تهيه و نصب حصارهاي فلزي و نردهاي علاوه بر حفاظت و جلوگيري از تخريب غارها شرايط بازديد براي علاقه مندان،بازديدکنندگان و گردشگران فراهم شده است و اين يکي از بهترين اقداماتي است که براي نخستين بار توسط تيم کاوش در غارهاي مازندران انجام گرفت.
وي ادامه داد:همچنين اطلاعات کامل و جامع در قالب پوستر و بنر در داخل غار نصب شده است و بازديدکنندگان براي نخستين بار در ايران مي توانند اطلاعات کامل از زندگي مردم در دوران غارنشيني را به دست آورند و با حوزه فرهنگي همراه شوند.
ماهفروزي با اشاره به اينکه کاوش در غار گميشان بخشي از پروژه بزرگ حاشيه درياي خزر است، يادآور شد:مطالعات اين پروژه تا يکماه آينده ادامه دارد./117
انتهای پیام/