به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از روابط عمومي شرکت فرودگاههاي کشور، پنجمين اجلاس سه روزه کارگروه AIS/MAP (سرويس اطلاعات هوانوردي) به منظور بررسي مباحث مربوط به حوزه سرويس اطلاعات هوانوردي و نقشه هاي هوانوردي کشورهاي عضو ايکائو با حمايت سازمان هواپيمائي کشوري و مديرعامل شرکت فرودگاههاي کشور با حضور نمايندگاني از کشورهاي عربستان، بحرين، سوريه، مصر، عمان، اردن و کويت به رياست ايران از 15 تا 17ارديبهشت ماه در تهران آغاز به کار کرد.

مهندس سيد مهدي هاشمي قائم مقام وزير راه و ترابري در سخناني در اين اجلاس با اشاره به اينکه ايمني در هوانوردي يکي از دغدغه هاي بزرگ ملت هاست، گفت: پيشرفت در اين بخش از نشانه هاي اصلي پيشرفت هر ملتي در بخش صنعت است. در سايه داشتن چنين صنعتي مزاياي زيادي داريم که تربيت نيروي انساني کارآمد و تحصيل کرده از جمله آنها است.

وي افزود: تقويت صنعت هوانوردي موجب بهبود کيفيت خدمات، کاهش هزينه هاي سفر، تامين ايمني بيشتر و افزايش سرعت پيشرفت ملت ها خواهد شد.

قائم مقام وزير راه و ترابري با بيان اينکه وجه اشتراک بسياري از تعريف ها از اطلاعات، ابهام زدايي و مجموعه اي از آگاهي هاست که مبناي اکتشاف و توليد دانش قرار مي گيرد، گفت: داشتن اطلاعات به معناي داشتن برتري علم و توانايي است.

وي افزود: امروزه بدون داشتن اطلاعات هوانوردي هيچ اقدامي در اين بخش نمي توان انجام داد و اطلاعاتي در هوانوردي مناسب است که به روز باشد و بتواند سيستم هاي مراقبت پرواز و عمليات هوانوردي را پشتيباني کند، جمع آوري، پردازش و انتشار اطلاعات هوانوردي در اين صنعت بسيار مهم است.

وي تصريح کرد: درجه دوم اهميت اين موضوع در اختيار داشتن اين اطلاعات به صورت دقيق و آني است که اين کار نياز به نظم و انضباط دقيق و عميق دارد.

هاشمي افزود: صنعت حمل و نقل هوايي با توجه به پيشرو بودن در استفاده از علوم و تکنولوژي استفاده از نيروهاي مختلف مي تواند به عنوان الگو براي ديگر صنايع باشد، بايد تلاش کنيم تا ضعف‌هاي نيروهاي انساني را به صفر برسانيم و ايمني و استاندارد تا به حداکثر ممکن ارتقاء دهيم.

وي افزود: همکاري هاي بين المللي و منطقه اي همواره مورد تاکيد بوده و مي تواند در جهت هم افزايي و بالا بردن کيفيت و کميت کارها موثر باشد ما در اين خصوص اعلام آمادگي مي کنيم و اين اجلاس گامي در اين جهت است.

مهندس مومني رخ رئيس هيات مديره شرکت فرودگاههاي کشور با اشاره به اينکه خدمات AIS در شبکه پروازي و عمليات هوانوردي نقش ارزنده اي دارد، گفت: اين نقش مهم وقتي به اثبات مي رسد که ايمني پروازها را افزايش دهد.

وي افزود: با توجه به توسعه علم تجهيزات ناوبري در اين صنعت ضرورت ايجاب مي کند تا روش ارائه اطلاعات هوانوردي و رويه آن نيز تغيير يابد. در اين جهت با توجه به پروژه CNS/ATM و با پيگيري ها و پشتيباني هاي ايکائو تلاش در جهت تغيير AIS به AIM درحال پيگيري است. مديرعامل شرکت فرودگاههاي کشور تصريح کرد: تبلور نهايي برنامه ايکائو در AIS/MAP ، رسيدن بهAIM خواهد بود و براي رسيدن به اين مرحله و اجراي آن اقدام هاي مهم و ضروري فراواني انجام شده است.

وي تصريح کرد: در اين راستا تامين و تربيت نيروي انساني ماهر در اين امر ، ايجاد زيرساخت هاي لازم در جهت تغيير سيستم سنتي به سيستم ديجيتالي پيشرفته و استفاده از زيرساخت هاي توصيه شده ايکائو در انکس 15 قابل بررسي است.

محمود رسولي نژاد معاون عمليات هوانوردي شرکت فرودگاههاي کشور مهمترين دستور کار اين اجلاس را بررسي کاستي هاي کشورهاي خاورميانه در حوزه AIS/MAP الزام و اقدام هاي انجام شده در خصوص سيستم اتوماسيون هوانوردي (AIS Automatian) ، اطلاعات الکترونيکي عوارض طبيعي و موانع مصنوعي تاثيرگذار در پرواز (eTOD)، سيستم جهاني ژئو دزي W65-84)) سيستم مديريت کيفيت هوانوردي ( ALSQMS) و مديريت اطلاعاتي هوانوردي (AIM) عنوان کرد.

معاون عمليات هوانوردي تصريح کرد: رياست چهار اجلاس قبل با عربستان سعودي بوده است و اين اجلاس براي نخستين بار در تهران به رياست مهندس ضيايي معاون اداره کل مراقبت پرواز برگزار مي شود و اين امر حاصل تلاش هاي فراوان کارشناسان حوزه اطلاعات هوانوردي (AIS) حمايت هاي بي دريغ مديران شرکت فرودگاههاي کشور است.

وي افزود: با توجه به اينکه سرويس اطلاعات هوانوردي کشورمان همگام با کشورهاي پيشرو دنيا در زمينه AIS/MAP فعاليت مي کند، اين اجلاس فرصت مغتنمي را به لحاظ آموزشي، نفوذ و تاثيرگذاري در تصميمات خاورميانه در خصوص سرويس اطلاعات هوانوردي و تسريع روند روبه رشد هوانوردي خواهد داشت.

مهندس رسولي نژاد افزود: با توجه به تلاش هاي برخي از کشورها در به انزوا کشاندن ايران و سوء استفاده از تحريم هاي هوانوردي عليه ايران کسب موفقيت هاي ما در زمينه هاي مختلف از قبيل انتشار کتاب eAIP ايران کتاب اطلاعات هوانوردي به فرمت الکترونيکي در سال 2005 به عنوان نخستين کشور خاورميانه، راه اندازي پايگاه اينترنتي اطلاعات هوانوردي در سال 2008 ، استقرار سيستم مديريت کيفيت و دريافت گواهينامه ISO9001:2000 در ژانويه 2009 به عنوان دومين کشور خاورميانه، همچنين تهيه و انتشار نقشه هاي هوانوردي و به روز کردن به موقع اطلاعات هوانوردي و برگزاري اجلاس نمايندگان هوانوردي خاورميانه در ايران به رياست يک متخصص ايراني و نيز اذعان و تاکيد دفتر منطقه اي ايکائو به پيشرو بودن ايران در اين زمينه در خاورميانه خط بطلاني به شائبه انزواي ايران کشيده است./100

انتهای پیام/

کد خبر 1388021614