گردشگري تفريحي از ابيانه حذف شود

به گزارش ميراث آريا (chtn)، مدير پايگاه تاريخ فرهنگي ابيانه در نشست تخصصي چهاردهمين نشست هنر و باستان‌شناسي با عنون روستاي ابيانه با بيان اين مطلب افزود: از آغاز شکل گيري پايگاه ابيانه يعني زمستان سال 81 در ابيانه در چند زمينه فعاليت در بخش‌هاي حفاظت و مرمت به ويژه بناهاي مذهبي معرفي ابيانه، راه‌اندازي موزه مردم شناسي ابيانه با هدف معرفي ابيانه به گردشگران و اشتغالزايي براي جوانان ابيانه در بخش فعاليت‌هاي فرهنگي صورت گرفت.

عظيمه رياحي دهکردي در ادامه خاطرنشان کرد: همچنين کارهاي پژوهشي در زمينه معماري باستان‌شناسي زبان گويش به همت پايگاه انجام شده به طوري که پژوهش مفصل و دقيقي در زمينه زبان و گويش ابيانه با همکاري پژوهشکده مردم‌شناسي به صورت يک کتاب منتشر شده است.

وي با اشاره به پژوهش‌هاي انجام شده در زمينه درهاي تاريخي، معماري گياهان دارويي، نقشه‌برداري، شرح روستا و خط نوشته‌هاي سقف‌هاي چوبي ابيانه اظهار داشت: در حال حاضر 27 بناي تاريخي در روستاي ابيانه ثبت ملي شده که البته پرونده تعداد ديگري از آثار به سازمان استان اصفهان ارسال شده است.

به گفته اين مقام مسئول در پايگاه پژوهشي ابيانه اقدامات حفاظتي مانند سم پاشي بر عليه چوب خوارها، برف روبي بناهاي تاريخي، توزيع مرگ موش بين اهالي و تعويض درهاي چوبي به جاي فلزي از جمله برنامه‌هاي ديگر پايگاه ابيانه به شمار مي‌شود.

وي به علاقه بسيار مردم ابيانه به تحصيلات و دانش اشاره کرد و گفت: به دليل مهاجرت جوانان براي ادامه تحصيل زندگي اقتصادي مردم دچار رکود شده و از سوي ديگر نبود حضور جوانان معيشت اقتصادي و اشتغال مردم را دچار رکورد کرده است

به گفته اين مقام مسئول: از طرفي به دليل نبود مديريت واحد شاهد نبود تعادل در وجوه مختلف مانند معماري، کشاورزي، روابط اجتماعي، همسر گزيني و حتي پوشش هستيم.

دهکردي با بيان اينکه بسياري از گردشگران در ورود به ابيانه صرفاً براي تفريح و براي سفرهاي يک ساعته به آنجا مي‌روند. تصريح کرد: در اين راستا حدف گردشگران تفريحي و حمايت برنامه‌ريزي دقيق و قانونمند از گردشگران فرهنگي ابيانه از سوي مسئولان مربوطه امري لازم و ضروري به نظر مي رسد.

مدير پايگاه پژوهشي ابيانه در پايان تأکيد کرد: متأسفانه به دليل تمسخر برخي گردشگران هم اکنون برخي از زنان ابيانه لباس ابيانه‌اي را نمي‌پوشند لباسي که حدود 20 متر پارچه داشته و سرشار از رنگ‌هاي طبيعي و زيبا است.

وي در پايان مردم ابيانه را افرادي کاملاً ايراني معرفي کرد که براي شناخت خود و خودشناسي و يافتن ابيانه نگاه کامل و دقيق به آن‌ها امري لازم و ضروري است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388021619