منطقه باستاني کول فرح ساماندهي مي‌شود

عاطفه رشنويي،معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان خوزستان با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت: اين پروژه با 450 ميليون تومان اعتبار از محل اعتبارات توسعه استان آغاز شده است.

وي با اشاره به اينکه ساماندهي و نوسازي مسيرهاي دسترسي يکي از اهداف اين پروژه است،افزود:درصدد ايجاد راه دسترسي مناسب به نقش برجسته يک،چهار و پنج در اين محوطه باستاني هستيم.

رشنويي اضافه کرد: تفکيک پارکينگ، مرمت خانه‌هاي موجود در بافت روستايي کول فرح و تبديل آن به بناهاي خدمات رسان و نصب تابلوهاي مناسب در کنار نقش برجسته‌ها از ديگر اقدامات در دستور کار است.

کول فرح منطقه اي باستاني و تاريخي است که در آن کتيبه ها و نقش برجسته‌هاي تاريخي بسيار زيبايي بر روي تخته سنگ‌هايي در پاي کوه قرار دارند.

قدمت اين سنگ نوشته ها و نقش هاي برجسته به دوره ايلاميها باز مي گردد،در حقيقت اين منطقه در آن زمان نيايشگاهي بنام \"نارسينا\" بوده که عموم مردم شهر در آن به نيايش مي پرداختند.شاهک(فرمانرواي محلي) آن زمان فردي بنام \"هاني\"(يا هني) بوده که بر روي اين سنگ نوشته ها نقش هايي از وي، وزراء و نوازندگان او ديده مي شود./117

انتهای پیام/

کد خبر 1388022122