ماهيت احياء بر مبناي پژوهش استوار است

به گزارش ميراث آريا (chtn) کارشناس ارشد معماري و شهرسازي در مراسم اختتاميه همايش ملي شناخت مزيت ها و ظرفيت هاي احياء و بهره برداري ازاماکن تاريخي و فرهنگي با بيان اين مطلب افزود: بر اساس تعريفي که در سند احيا از طرف کميته تدوين و تعريف شده احياء بازگرداندن يک بنا به دامن زندگي امروزي است بنابراين در فرايند احياء نه فقط تغيير کاربري بلکه تثبيت و ارتقاي آن نيز صورت مي گيرد.

شاهين طلوع آشتياني فرايند احيا را درسه بخش معرفي کرد و خاطرنشان کرد:بيشتر بناهاي تاريخي با استانداردهاي رايج هم خواني ندارند از سويي ديگر ،احياء به عنوان زير مجموعه اي از قوانين حفاظتي است که از آغاز تا بهره‌برداري آن بايد اين چهاراصل را به‌ياد داشته باشيم .

وي با معرفي فرايند ديگر احياء ادامه داد: فرايند طراحي احياء از شناخت تحليل، طراحي و در نهايت به طراحي آغاز مي شود که هر کدام از آنها داراي زير مجموعه هستند.

آشتياني با بيان اين که ماهيت فرآيند احياء و مرمت امري پژوهشي و علمي است اظهار داشت: براين اساس بايد روح حاکم بر کارگاه‌هاي احياء و مرمت برمبناي اصول پژوهشي و علمي استوار باشد.

طلوع بهره‌برداري را مهمترين مرحله از فرايند احياء دانست و افزود: بهره‌برداري در فرايند احياء فعاليت ساده‌اي است که عمر بنا را افزايش داده و فرسودگي آن را به تاخير مي اندازد./120

انتهای پیام/

کد خبر 1388022420