در اين نشست مباحثي درخصوص هماهنگي و تبادل اطلاعات براي کنترل قاچاق مواد دخاني، زنجيره توليد مواد دخاني، همکاري هاي قضايي در جهت مبارزه با قاچاق مواد دخاني، ممنوعيت فروش اينترنتي اين نوع مواد و مجازات هاي پيشبيني شده جهت متخلفين و صدور مجوز توليد و فروش مواد دخاني مورد مباحثه شرکتکنندگان قرار گرفت.
بنا بر اين گزارش در پيامي از طرف وزير بهداشت خطاب به اعضاي نشست فوق آمده است: همانگونه که مستحضريد وجود حجم قابل ملاحظه تقاضا و سود کلان قاچاق سيگار همواره مورد توجه قاچاقچيان و عاملان ورود غيرقانوني اين کالا به کشورها به ويژه کشورهاي در حال توسعه بوده و اين امر موجب شده تا آنان از هر روش و شگردي جهت دستيابي به مطامع خود بهره گيرند. ورود بيرويه محصولات دخاني از شبکههاي غير رسمي و به شکل قاچاق علاوه بر آثار زيانبار اقتصادي، باعث بروز انواع بيماري ها و مشکلاتي در سلامت جوامع خواهد شد. جاي بسي خوشحالي است که کشور جمهوري اسلامي ايران به عنوان ميزبان اولين نشست منطقهاي پروتکل تجارب غيرقانوني دخانيات انتخاب شده و اميد است که نتايج بحث ها و گفت و گوهاي انجام شده طي اين دو روز توانسته باشد با توجه به ظرفيت ها وچالش هاي کشورهاي در حال توسعه در زمينه کنترل قاچاق محصولات دخاني در تنظيم نهايي پروتکل مورد توجه قرا رگرفته تا از قابليت هاي اجرايي مؤثري برخوردار گردد.
در ادامه پيام، لنکراني با تأکيد بر سلامت جهاني عاري از دخانيات آمده است پروتکل تجارت غيرقانوني به عنوان مهمترين پروتکل الحاقي به کنوانسيون جهاني کنترل دخانيات خواهد توانست پس از تصويب، نقش بسيار مهمي را در کنترل و کاهش مصرف دخانيات و سلامت جوامع در جهان در پي داشته باشد.
اميد است با حضور فعال کشورهاي منطقه در اجلاس بينالملل بويژه در تهيه اين پروتکل توانسته باشيم خواست کشورهاي منطقه درخصوص مقابله و مبارزه با تجارت غيرقانوني محصولات دخاني تأمين نماييم.
گفتني است اين نشست با حضور کشورهاي يمن، امارات متحده عربي، سودان، قطر، عراق، سوريه و پاکستان به ميزباني جمهوري اسلامي ايران امروز به کار خود پايان داد. /100
انتهای پیام/