سيدرضا موسوي افزود: در اين ميان نقش تاثير گذار رسانهها در ترويج فرهنگ صيانت از ميراث فرهنگي، حفظ و احيا هنرهاي سنتي، توسعه گردشگري و اطلاعرساني در اين عرصهها به مخاطبان، بر هيچکس پوشده نيست.
وي اضافه کرد: با چنين کارکردهاي ارزنده و سازندهاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري همواره کوشيده است تا با تشويق فعالان رسانهاي از اين ظرفيت به بهترين وجه در پيشبرد اهداف سازماني و اجتماعي در حوزه فرهنگ سازي و اطلاعرساني بهره مند شود .
موسوي گفت: اداره کل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري پس از سه دوره برگزاري جشنواره ميراث فرهنگي و رسانه، يک دوره برگزاري جشنواره گردشگري و رسانه و نيز با توجه به استقبال خوب اهالي رسانه فرآيند رو به رشد آثار ارسالي در رشتههاي مختلف توليدات رسانه اي تصميم به برگزاري جشنواره رسانه در حوزههاي سه گانه مسئوليتهاي سازمان گرفت.
وي خاطرنشان کرد: بر اين اساس در کنار دو جشنواره فرهنگي و گردشگري رسانه، صنايعدستي و هنرهاي سنتي با نام \" نخستين جشنواره دستها و نقشها\" متولد شد و بر اين اساس جشنوارههاي رسانهاي سازمان اطلاعرساني و انتشار هر چه بيشتر رسانه را به صورت مجزا از نيمه دوم سال 87 در دستور کار قرار داد.
سخنگوي سازمان اضافه کرد: در فراخوانهاي انتشار يافته علاوه بر محورهاي عمومي جشنواره بخش ويژهاي نيز در نظر گرفته شده بود که بخش ويژه جشنواره دستها و نقشها با محوريت صنايعدستي و ارتقاي پايدار مورد توجه و استقبال رسانه قرار گرفت.
موسوي اظهار داشت: پس از انتشار فراخوان در سه حوزه جشنواره در مجموع تعداد هفت هزار و 154 اثر در بخش نوشتاري و در قالبهاي خبر ، گزارش خبري، گزارش توصيفي، گزارش تحقيقي و تحليل، گفتگو ، مقاله، يادداشت و سرمقاله به دبيرخانه جشنواره ارسال شد.
وي افزود: همچنين تعداد 774 اثر در بخش عکس، 17 طرح و کاريکاتور ، 432 اثر در بخش توليدات ديداري و 78 اثر در بخش توليدات شنيداري نيز به دبيرحانه جشنواره ارسال شد.
موسوي با بيان اينکه در مجموع هشت هزار و 455 اثر به دبيرخانه جشنواره ارسال شد، تصريح کرد: از اين تعداد سه هزار و 670 اثر در حوزه گردشگري، سه هزار و 424 هزار اثر در حوزه ميراث فرهنگي و هزار و 361 اثر در حوزه صنايعدستي و هنرهاي سنتي بود.
به گفته دبير جشنواره هيات داوران در بخشهاي مختلف پس از داوري آثار راه يافته به مرحله نهايي پديد آورندگان 213 اثر رسانهاي را که حاصل تلاش 80 تن از روزنامهنگاران و فعالان اين اثر شايسته انتخاب و معرفي تشخيص دادند.
موسوي با بيان اينکه در بخش آثار مکتوب و خبرگزاريها مهدي منتظر قائم ،حسين قندي، فريدون صديقي، مجيد رضاييان و فريبرز دولت آبادي داوري آثار ارسالي را بر عهده داشتند ،تصريح کرد: داوري آثار بخش ديداري جشنواره توسط حسين جعفري، مير احسان، مير احمد و پيروز کلانتري انجام شد.
وي با بيان اينکه داوري بخش عکس جشنواره را سيفالله صمديان ،جاسم قربان پور و سعيد محمودي عهده دار بودند ،متذکر شد: احمد شيشگرانه و عبدالحسين قلعه قوند داوري آثار شنيداري را برعهده داشتند.
موسوي خاطرنشان کرد: در بخش طرح و کاريکاتور نيز با توجه به کيفيت و کميت آثار ارسالي هيچ اثري به داوري نهايي راه نيافت.
دبير اين جشنواره در پايان خاطرنشان کرد: در اختتاميه جشنواره رسانهاي سازمان در سه حوزه ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري که در پاسخ به رهنمود مقام معظم رهبري که در سال اصلاح الگوي مصرف در يک مراسم تجليل شده است از 80 تن از پديدآورندگان و فعالان توليدات رسانهاي در سه حوزه موضوعي جشنواره ها تقدير ميشود./115
انتهای پیام/