کشف ساختماني کتيبه دار در قلهات عمان

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي پژوهشکده باستان شناسي سرپرست هيأت باستان شناسي اعزامي پژوهشکده باستان شناسي با بيان اين مطلب افزود: در بهمن ماه سال 1387و در راستاي تفاهم نامه اي ميان پژوهشکده باستان شناسي و وزارت ميراث فرهنگي کشور عمان، هيأت پنج نفره باستان شناسي- مرمتي براي ادامه مطالعات فصل قبلي خود در محوطه باستاني قلهات به آن کشور اعزام شد.

به گفته محسن جاوري اين شهر بندري در دوره هاي اسلامي به ويژه قرون ميانه از رونق خاصي برخوردار بوده است بطوري که تأثير شهرت آن را مي توان در سفرنامه افرادي مثل ابن بطوطه، المجاور و مارکوپولو ديد.

وي با اشاره به اين که در طول اين فصل از کاوش ساختماني با نقشه اي متمرکز ، داراي 9 اتاق مقارن از دل آوار بيرون آمداظهار داشت:براين اساس مي توان براي آن کاربري عمومي يا به عبارت ديگر کارکردي به عنوان يک بناي عام المنفعه متصور شد.

وي با بيان اين که ساختمان مذکور با توجه به طرح و نقشه هاي ساختماني و چگونگي فضا ها احتمالاً مي تواند\" خاني\" براي اسکان مسافران بوده باشد تصريح کرد:در چهار اتاق اين بنا آثار کتيبه هاي گچ بري به خط نسخ بدست آمد که پس از مشخص شدن چند کلمه از يکي از اين کتيبه ها معلوم شد که از آيات قرآن کريم است؛ ضمن اين که متن مذکور در سه اتاق ديگر نيز با توجه به تشابه کلمه ها تکرار شده است.

اين عضو هيئت علمي پژوهشکده باستان شناسي در زمينه کارهاي مرمتي گفت: در محوطه گورستان قلهات يکي از مقابر که شديداً تخريب شده بود مرمت شد و يکي ديگر از مقابر، نيز که کاملاً منهدم شده بود، پس از تنظيف محل و انجام کاوش با توجه به شواهد موجود تا حد مورد نظر کارشناسي و احيا شد.

جاوري اضافه کرد:همچنين محوطه پيرامون مقابر مذکور نيز مورد ساماندهي قرار گرفت ضمن اين که ساختار بدست آمده از کاوش در قسمت هايي که سست بود نيز طي انجام اقدامات حفاظتي استحکام بخشي شد.

جاوري اعلام کرد: با توجه به محدوديت زماني، ادامه کاوش در بخش شمالي و شرقي ميسر نشد و به فصل آتي موکول شد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388022645