يک پوست اندازي علمي اتفاق افتاده است

به گزارش ميراث آريا(chtn) قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري درمراسم گشايش نمايشگاه نمادهاي سرزمين ما با تسليت به مناسبت ارتحال عالم رباني آيت اله بهجت افزود:مراجع در تاريخ ما حوادث بسياري را مديريت مي کردند با رجوع ونگاهي منصفانه به گذشته مي بينيم که در مقاطع حساس تاريخ ،مراجع مسيرحرکت کشور را تغيير و يا اصلاح کرده اند.

حميد بقايي در ادامه خاطرنشان کرد: در قضيه ترکمانچاي شکست خورديم ولي قدرت با مرجعيت بود ، بعد از عهدنامه گلستان، مراجع ،مردم ايران را متحد کردند و شايد اگر دربار و فتحعلي شاه در ترکمانچاي کوتاهي کردند به دليل کوتاه شدن دست آنها در مديريت بود.

وي با اشاره به اين که ولايت فقيه بزرگترين ميراث فرهنگي و معنوي اين کشور است اظهارداشت: موزه مکان مقدسي است و اساساً موزه ايران باستان مکان ارزشمند و با قداستي است چراکه آثارموجود در آن توسط انسان هاي پاک، با انديشه اي عميق و با صرف وقت فراروان ساخته شده اند اگرچه صاحبان آنها ناشناخته هستند اما حضور اين انسان هاي پاک را مي توان به خوبي حس کرد.

وي يکي از قداست هاي موزه راجمع شدن آثار گذشتگان و از سويي ديگر فراهم شدن امکان تبادل علم و اطلاعات دانست و تاکيد کرد:اگر بهترين آثار تاريخي با فني ترين اصول علمي از دل خاک بيرون بيايند مستند سازي و ارايه آن به نسل حاضر به تخصصي ديگر نيازدارد.

وي با بيان اين که موزه دارکسي است که زحمات اصلي را برعهده دارد تصريح کرد:اگر موزه داربه خوبي عمل کند متوجه مي شويم باستان شناسان خدمت بزرگي به جامعه ارايه کرده اند اما وقتي شيء به خوبي ارايه نشود با گذشت زمان از قيمت مي افتد و بسياري آن را به فراموشي مي سپارند.

به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي؛ دربخش مخازن بسياري از استانها آثار بسياري وجود دارد اما بايد براي حفاظت از آنها به موزه ملي منتقل شوند چرا که علم بايد دراختيار عموم مردم قرار گيرد و براي تبيين تاريخ اطلاعات و تجارب تاريخ ،بهينه کردن اين تحول نقش مهمي ايفا مي کند.

بقايي با بيان‌اين‌که در حال حاضر آمار موزه هاي کشور دو برابرشده است افزود: هم اکنون دربرخي از شهرستان ها خانه هاي تاريخي به موزه تبديل مي شود بنابراين هم اکنون ايجاد موزه در شهرستان هاي کشور مانند ايجاد دانشگاه و کتابخانه امري بسيارمهم تلقي مي شود.

قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري اضافه کرد:خوشبختانه فضاي فکري جامعه بسيار تغيير کرده است به طوري که براساس مصوبات اخيرصادر شده براي استان ها تا پايان تيرماه سال جاري حدود 14 موزه دربرخي ازاستان ها کشور به بهره برداري مي رسد.

به گفته وي؛ دراين راستا بايد درجهت بهينه کردن و رشد و رونق موزه ها بکوشيم اما نگاه ها بايد تغيير کنند چراکه اکنون نسل حاضر و جامعه امروزي تشنه هستند و بايد گفت که يک پوست اندازي علمي اتفاق افتاده است زيرا دنيا به دنبال پيدا کردن ريشه هاي مشترک براي ارتباطات نزدک تر است.

وي با بيان اين که درسال گذشته 65 درصد از اعتبارات سازمان در حوزه ميراث فرهنگي هزينه شد بيان داشت: درسال گذشته به استان ها اعلام کرديم که مساله برنامه و بودجه سازمان را حل مي کنيم که تاحد زيادي هم اکنون نوعي عدالت برنامه اي در سازمان فراهم کرده ايم.

وي ادامه داد: همچنين بنابر اعلام سازمان ، مراکز استان ها 100 پروژه تعريف کردند که 70 درصد از اين پروژه ها به بهره برداري رسيده اند البته مجموعه اي از پروژه هاي جديد نيز تعريف شد که اميدواريم 65 درصد از اين پروژه هاي جديد به پايان برسند.

به گفته بقايي: براساس پيش بيني هاي صورت گرفته امسال عمده کارهاي جزئي استان ها را به فرجام مي رسانيم تا پروژه هاي اصلي و ملي مانند توس، هگمتانه، فلن افلاک، ميدان مشق نفس بکشند چراکه ميراث فرهنگي ، آنقدر پروژه هاي ريز و درشت دارد که به پروژه هاي بزرگ و ملي اجازه فعاليت نمي دهد بنابراين پروژه هاي بزرگ بعضاً خالي از اعتبارات مي مانند.

وي تاکيد کرد: براين اساس امسال به سمتي مي رويم تا پروژه هاي ريز و درشت تقسيم بندي شده و پروژه هاي کوچک با اعتبارات استاني و اعتبارات ملي صرف پروژه هاي کلان و ملي هزينه شوند.

وي با اشاره به اين که ميراث فرهنگي بايد ازحد شعار خارج شود چرا که متعلق به همه ايرانيان است تاکيد کرد: اگر درجايي ضعفي وجود دارد همه ما مسئوليم بنابراين مردم را بايد به موضوعات ميراث فرهنگي حساس کنيم آنها را وارد صحنه کينم زيرا مردم و سازمان يکي هستند اگرچه ما پاسحگو هستيم اما با مردم يکي هستيم اگر درجايي ميراث حفظ شده است مردم خود ،حافظ آنها بوده اند

اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي خاطرنشان کرد: درطول اين چهارسال اخير گردشگري و ميراث فرهنگي به عنوان يکي از موضوعات روزمطرح بوده اند.

وي با اشاره به اين که آثارتاريخي ما در نمايشگاه کشور کره با 800 هزار نفر بازديد کننده روبرو بود تصريح کرد:درمکريک نيز با همين ميزان بازديد کننده مواجه بوديم همچنين نزديک به 300 هزار نفراز نمايشگاه صفويه ديدن کردند بنابراين اين اعداد درشت به تعاليم و معرفي ميراث فرهنگي ايران کمک بسزايي مي کند./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388022820