دخل و تصرف در نقشه‌هاي جغرافيايي به صلح جهاني لطمه مي زند

به گزارش ميراث آريا (chtn)،دبير همايش بين المللي خليج فارس در همايش بين المللي خليج فارس با بيان اين مطلب افزود: امروز، بر ماست تا ايران را با تاريخ، فرهنگ و تمام متعلقاتش در جهان بنمايانيم. جهاني که عرصه تحولات سريع است و ارتباطات و تبادلات در آن نه تنها در سطوح رسمي و بين دولت‌ها و ملت ها، بلکه گستره آن حد و مرزها را در نورديده است. در اين جهان، بايد ايران را شناخت و شناساند و فهم متقابل را براي بهره‌برداري از ارتباطات و تبادلات تقويت کرد.

محسن تهراني‌زاده در ادامه خاطرنشان کرد: شناخت پيشينه تاريخي- فرهنگي تمدن ايراني اسلامي نقش داشته و تکيه بر قابليت‌ها و خصائص فرهنگي اجتماعي جامعه ايراني و توجه به آداب، سنن و شاخصه‌هاي فرهنگي ملي و مذهبي اين ملت مهمترين عامل براي ضمانت موفقيت در ايجاد تحولات اساسي و زيربنايي کشور خواهد بود.

وي با اشاره به اينکه بنياد ايران‌شناسي به دور از هرگونه موضع‌گيري سياسي ،بر اساس مباني علمي و روش‌هاي مورد قبول همه دانشمندان در مباحث تاريخي و جغرافيايي، به منظور حفظ صلح و پايداري در جهان کنوني و پرهيز از ايجاد بحران، هرگونه تغيير و دخل و تصرف در نام و نقشه‌هاي تاريخي و جغرافيايي را لطمه زننده به صلح جهاني مي‌داند، اظهار داشت: بنياد بر اين باور است که همه دانشمندان علاقمند به صلح و معتقد به محترم شناختن هويت ملي کشورها بايد با اين روش هاي غير علمي از راه گفتگوهاي علمي و فني مقابله کنند. بر اين اساس بنياد ايران شناسي با رويکرد تخصصي به مطالعه و بررسي تاريخ و جغرافياي باستاني، معاصر و مسائل اجتماعي و اقتصادي و سياسي و بوم شناختي و هنري کرانه ها و پس کرانه هاي خليج فارس در عرصه تحولات ايران، همايش بين‌المللي خليج فارس را دستور کار خود قرار داد.

به گفته معاون اطلاع‌رساني و همکاري هاي علمي و بين المللي بنياد ايران شناسي ؛از آن هنگام که تاريخ بشر مکتوب شد و جغرافي بگونه اي علمي در مقياس با سطح و حد تحقيق و مطالعه در دوران باستان مورد بررسي قرار گرفت، نام خليج فارس، جزو چهار درياي شناخته شده‌اي بود که به اعتقاد يونانيان کهن همگي از يک اقيانوس عظيم به وسعتي معادل همه آبهاي جهان سرچشمه مي‌گرفتند و بسيار پيش از آن که حاکمان ايران در کتيبه‌هاي خود از درياي پارس سخن برانند، حتي غير ايرانيان هم اين پهنه آبي را با نام پارس مي‌شناختند.

اين مقام مسئول در بنياد ايران‌شناسي اضافه کرد: اين همايش بنا دارد با صداقت و در عين حال با صراحت در نام و نشان خليج فارس، بر پايه اسناد جغرافياي مسهور و مسلم و مستندي سخن بگويد که در يک دوره بسيار طولاني که يک سر آن پيش از زمان هخامنشيان و سر ديگرش پايان دوره قاجار است.

تهراني‌زاده ادامه داد: اطلاع‌رساني داخلي همايش بين‌المللي خليج فارس ، در پانزده قلمرو، با انتشار و توزيع فراخوان آن در مراکز علمي و تحقيقاتي، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالي، سازمان‌ها و ادارات کل استان‌ها، مراکز فرهنگي و دولتي و غير دولتي و همچنين استادان مراکز آموزش عالي به صورت انفرادي، در هر يک از استان‌هاي کشور صورت پذيرفت و اطلاع‌رساني خارجي اين همايش از خرداد ماه 1386 با مکاتبه و برقراري ارتباط از طريق شبکه جهاني اينترنت در شش حوزه از مناطق مختلف جهان انجام گرفت.

وي با بيان اينکه برنامه اجرايي برگزاري اين همايش با تعيين هفت گروه علمي مشترک، طراحي شد تصريح کرد: براي دريافت خلاصه مقالات و مقالات کامل در موضوعات مختلف همايش با بيش از دو هزارنفر از اعضاي هيأت علمي و پژوهشگران و با روساي حدود 300 دانشگاه، دانشکده گروه و موسسه پژوهشي آموزش عالي و همچنين با بيش از هزار ايران‌شناس و شرق شناس و 200 دانشگده و موسسه آموزشي پژوهشي فعال در مناطق شش گانه جهان مکاتبه به عمل آمد.

وي با اشاره به اسيتقبال بسيار گرم انديشمندان، استادان و پژوهشگران داخلي و خارجي افزود: سرانجام بيش از 380 خلاصه مقاله و مقاله کامل داخلي و 60 خلاصه مقاله خارجي ارسال و مقالات دريافت شده از خارج، توسط استادان و محققان و ايران‌شناسان 12 کشور مختلف به رشته تحرير درآمد و بيش از 139 عنوان مقاله داخلي و 37 عنوان مقاله خارجي مورد پذيرش قرار گرفت./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388022930