همايش گنجينه هاي از ياد رفته هنر ايرانيان در سمنان برگزار شد

به گزارش ميراث آريا(CHTN) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي استان سمنان دبير علمي اين همايش در سمنان هدف از برگزاري همايش گنجينه هاي از ياد رفته هنر ايرانيان - سمنان را يادآوري مجدد هنرهاي افتخارآفرين ايراني ، حفظ و احياي صنايع دستي بومي کهن و آشناسازي قشر جوان با هنرهاي درحال فراموشي ايراني عنوان کرد.

سيدمحمود افتخاري با اشاره به اينکه هنرهاي دستي در گذشته بيشتر به وسيله زنان انجام مي شده است افزود: صنايع دستي در گذشته بيشتر استفاده کاربردي داشته و با گذشت ايام، تبديل به هنر شده است.

وي از ارسال 20 مقاله از سراسر کشور به دبيرخانه اين همايش در سمنان خبر داد و گفت: مقاله هاي بسيار ارزشمندي از تهران، آذربايجان و کرمانشاهان در رابطه با هنرهاي دستي سمنان به دبيرخانه اين همايش ارسال شد.

نماينده فرهنگستان هنر ايران نيز در اين همايش با تاکيد بر حمايت دولت از هنرمندان صنايع دستي گفت: هنرهاي دستي کشور ايران به حفظ و احيا نياز دارد.

مهدي مکي نژاد با اشاره به اينکه پارچه بافي در ايران قدمتي بيش از پنج هزار سال دارد افزود: بافته هاي پيدا شده از شهر سوخته گواه خوبي بر اين مدعاست.

وي با بيان اينکه فضاي پژوهشي فعلي کشور در زمينه هاي هنري قابل توجه است گفت: درحالي که در دهه هاي قبل منتظر تحقيقات فرانسوي ها و انگليسي ها در حوزه هاي هنري کشور بوديم در حال حاضر انديشمندان ايراني مطالعات آنها را به نقد مي کشند.

دبير علمي اين همايش در تهران گفت:همايش گنجينه هاي از ياد رفته هنر ايرانيان از برنامه هاي 10ساله فرهنگستان هنر ايران است و دومين همايش آذرماه امسال در تهران برگزار مي شود.

مکي نژاد تاکيد کرد: در نظر است همايش هاي بعدي در شهرستانها و با توجه به احياي هنرهاي دستي بومي برگزار شود.

در اين همايش يکروزه سه مقاله در خصوص هنرهاي دستي با عناوين \"چنگم سازي (نوعي مليله بافي در سنگسر)\"، \"نقوش نمادين نمد و نمدمالي\" و \"ساختار هنرهاي سنتي و ملي و چگونگي آسيب شناسي آن\" ارائه شد.

در پايان برگزاري اين همايش از پنج هنرمند صنايع دستي استان سمنان در رشته هاي گليچ، گليم، سفال،وشينه بافي و قلمکار و سه هنرمند صنايع دستي استان سمنان که موفق به دريافت مهر اصالت يونسکو شده اند تجليل شد.

در حاشيه اين همايش نيز نمايشگاهي از آثار هنرهاي دستي ايراني و سمناني در موزه سمنان و نمايشگاهي از سيستم بافندگي پارچه(وشينه بافي) و دست بافته هاي استان سمنان به صورت کارگاه زنده در دانشگاه هنر به نمايش گذاشته شد./106

انتهای پیام/

کد خبر 1388030547