محمد حسن طالبيان افزود: طي گذشت 2 هزار و 500 سال از زمان ساخت، در قطعات جان پناه پلکان شمالي کاخ شورا به دليل جابجايي بين بلوکها فاصله ايجاد شد .
وي تصريح کرد: فاصله دار شدن قطعات و شکسته شدن بعضي از بلوکها و پر شدن درزها از خاک ،طي گذشت زمان باعث شده بود تا نقوش اين بخش از پلکان نيز از امتداد هم خارج شوند .
طالبيان ادامه داد: در سال 1334 يعني 54 سال پيش که عمده مرمت ها توسط گروههاي غير متخصص و با امکانات آن زمان انجام ميگرفت اين پلکان نيز از قاعده مرمتهاي آن زمان مستثني نشد و درزهاي قطعات بلوکهاي جان پناه پلکان شمالي کاخ شورا به همان شکل فاصله دار با سيمان پر شد و تمامي مشکلات از قبيل وجود درز بين بلوک ها و از امتداد خارج شدن نقوش تا حال حاضر باقي ماند .
وي خاطرنشان کرد: در ادامه تيم مرمت و استادکاران با تجربه دفتر فني پايگاه ميراث جهاني تخت جمشيد، بلوکهاي سنگي را بستهبندي کرده و با امنيت بالا توسط ابزار به روز و متناسب با نوع کار جابجا کرده و پس از پاکسازي بستر بلوک ها در جاي خود قرا دادند .
مدير بنياد پژوهشي پارسه- پاسارگاد افزود: همچنين تمامي قطعات ريز پس از زدوده شدن قطعات سيمان ، گل و لاي قديمي در جاي خود قرار داده شدند . تصاوير موجود قبل و بعد از مرمت حاکي از انجام عمليات با موفقيت کامل است .
وي اضافه کرد: در ضمن اين پايگاه موکدا اعلام ميدارد طي روند مرمت هيچ اتفاقي مبني بر سقوط قطعات رخ نداده است و تمامي مراحل با امنيت و حساسيت بالاي مرمتگران انجام شده ست ./104
انتهای پیام/