وي افزود: اکنون که مشغول تهيه گزارش از استان ها هستيم، در بحث زير ساخت ها و مطالعات انجام شده ، در مناطق و بسترهايي که جهت توسعه گردشگري آماده شده اند بررسي ها نشان مي دهد که چشم انداز روشني را شاهد خواهيم بود.
کوشا با بيان اينکه خراسان رضوي به دليل اينکه استان شاخص در بحث گردشگري زيارتي است، و از استان هاي مهم محسوب مي شود ، اظهار داشت: بايد براي اجرا و اقدام براي توسعه گردشگري کلان در بخشهاي مختلف براي گردشگري زيارتي اقداماتي صورت بگيرد که درحال انجام آن هستيم.
رئيس کميته ملي طبيعت گردي کشور افزود: امسال 20 منطقه در کشور به عنوان نمونه مشخص شده است که براي آنها مطالعه و برنامهريزي ميکنيم.
آرش کوشا منطقه گردشگري هزار مسجد را ازجمله 20 منطقه مصوب شده اين برنامه خواند و تصريح کرد: هم اکنون در حال انجام مراحل قانوني اين منطقه هستيم و مناقصات آن برگزار خواهد شد و فراخوان و استعلامات انجام شده است.
وي با بيان اين که مشاور را مکلف کرديم که از مشاوران بين المللي استفاده کند از آن جهت که ظرفيتهاي داخلي کافي نيست، گفت: بايد از حضور متخصصان بين المللي و صاحبنظران در اين موضوع که طرحهاي مختلفي را در دنيا مديريت کرده اند، بهره برد.
وي ارتقاء معيشت جوامع محلي و ميزبان را مهمترين شاخص طبيعت گردي دانست.
مشاور رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري کشور تاکيد کرد: بهترين مدل در توسعه اکوتوريسم، توسعه اي است که در فرايند سرمايه گذاري و بهره برداري آن مردم بيشترين نقش را داشته باشند که اين زمينه در کلات موجود است.
وي گفت: ما بايد اين پتانسيل را قدر بشناسيم و از آن حفاظت و بهره برداري کنيم اما بهره برداري پايدار که منجر به توسعه بيشتر آنها شود.
محسن لشکري، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان خراسان رضوي نيز در ادامه اين نشست اظهار داشت:اميدواريم با توجه به محدوديت اعتبارات استاني به خصوص در سال جاري امکان بهره مندي از اعتبارات ملي در حوزه اکوتوريسم فراهم شود.
در ادامه اين جلسه فرماندار کلات نيز رفتار نامناسب گردشگر و صدمات فرهنگي ناشي از آن را دليلي بر عدم استقبال بوميان برشمرد .
وي گفت: مهمترين چالش در بحث گردشگري برخورد مردم ساکن است که در اين مکان، مردم ميهمان دوست هستند و به گرمي از گردشگران استقبال مي کنند.
فرماندار کلات با بيان اينکه بيشترين تاکيد بر روي فرهنگ و پوشش و رفتار گردشگر است، اظهار داشت: يکي از دلايلي که بوميان استقبال نمي کنند، اين مساله است که باعث صدمه فرهنگي شود.
وي در ادامه به توصيف طبيعت و موقعيت جغرافيايي کلات نادر پرداخت و تصريح کرد: اين منطقه 50 هزار نفر جمعيت دارد و شغل اصلي مردم دامداري و کشاورزي است، در حوزه صنعت در کلات جز يک کارخانه شير و چند کارخانه کوچک چيز ديگري نيست که تاثير چنداني در درآمد شهرستان ندارد.
وي گفت: شهرستان کلات به دليل محيط طبيعي جغرافيايي سرآمد است؛ وجود کوه هزار مسجد با 3050 متر ارتفاع و 10 رودخانه که به دليل مهار نشدن از مرز خارج شده و وارد ترکمنستان مي شود از جاذبه هاي گردشگري محسوب مي شودکه تنها 4 رودخانه از آنها دائمي اند.
فرماندار کلات اظهار داشت: 3500 نوع داروي گياهي در تندوره و هزار مسجد است ولي هيچ توليد و فروشي ندارد و اشتغالزايي در اين حوزه صورت نگرفته است که اگر حمايت شود، درآمد ايجاد مي شود و رفاه مورد نظر تا حدودي حاصل مي شود.
همچنين در اين نشست عنوان شد 12 هزار هکتار محيط حفاظت شده در اين منطقه وجود دارد که مابين شهرستان هاي درگز، چناران، قوچان، مشهد و کلات واقع شده است./106
انتهای پیام/