سومين همايش بين المللي روابط بين فرهنگي عصر مفرغ

به‌گزارش روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري در اين گردهمايي، بيش از 200 پژوهشگر و باستان شناس داخلي و 30 ميهمان خارجي از کشور هاي روسيه، فرانسه، انگليس، آمريکا، تاجيکستان، ترکمنستان، آلمان، ايتاليا و ازبکستان آخرين دستاوردهاي فعاليت هاي ميداني باستان شناسان ايراني و غير ايراني در محدوده هاي جغرافيايي شمال شرق، شرق، جنوب شرق و فلات مرکزي از نيمه دوم هزاره چهارم و دوره مفرغ را مورد بحث و بررسي قرار مي‌دهند.

رئيس پژوهشکده باستان شناسي با اعلام اين خبر، برهم¬کنش¬ها و تبادلات فرهنگي و بررسي سطح پيچيدگي فرهنگي جوامع اواخر هزاره چهارم و هزاره سوم پيش از ميلاد را از جمله محور هاي اين همايش برشمرد.

گاهنگاري و توزيع استقرارهاي جوامع اواخر هزاره چهارم و هزاره سوم پيش از ميلاد و بررسي شکل¬گيري و فروپاشي جوامع آغاز شهرنشيني در دوره هاي زماني ياد شده از ديگر محور هاي اين همايش محسوب مي شود.

به گفته حسن فاضلي 95 چکيده مقاله و 27 مقاله به زبان انگليسي به دبيرخانه گردهمايي رسيده که از 95 چکيده ارسالي 40 مقاله پذيرفته شده و قرار است تا زمان برگزاري گردهمايي به چاپ رسد.

دبير علمي اين همايش گفت: در اين نشست چهار روزه 33 مقاله در قالب سخنراني ايراد خواهد شد و در اين همايش 15 پژوهشگر و باستان شناس ايراني و 18 محقق خارجي نتايج بررسي هاي خود در محوطه هاي متعلق به عصر مفرغ را ارايه خواهند کرد.

تحليل سفال‌هاي استقرار گاه هاي هزاره سوم و دوم پيش از ميلاد در مازندران، قبور خان‌ها و رهبران قبايل سيستان در دوران آغاز تاريخي، اجاق‌هاي دوچشمه گونور، هم‌سان هاي ايراني، تخصص‌گرايي و الگوي استقرارهاي عصر مفرغ در دارستان بم از جمله موضوعاتي است که در اين نشست مورد بحث و تبادل نظر قرار مي گيرد.

گوهر تپه يک استقرارگاه بزرگ از دوران برنز در حاشيه جنوب و جنوب شرق درياي خزر، منطقه پيشوا، مرکز محوري آغاز شهرنشيني دشت ري و يافته هاي جديد باستان شناسي دردوره ي مفرغ دشت گرگان، دوران مفرغ جازموريان، و ..... از ديگر موضوعات اين همايش خواهد بود.

محوطه هاي تاريخي گوهر تپه در مازندران، شهر سوخته در سيستان و بلوچستان، شهداد و تل ابليس و تپه يحيي در کرمان، تورنگ تپه در گرگان و تپه کلارکلار دشت در مازندران از جمله محوطه‌هاي متعلق به عصر مفرغ در ايران است.

اولين دوره همايش بين المللي عصر مفرغ در آمريکا در سال ۲۰۰۶ و دومين آن در شهر راوانا ايتاليا در سال ۲۰۰۷ برگزار شد. ايران سومين ميزبان اين نشست بين المللي است.

عصر مفرغ که از 2800 پيش از ميلاد يعني ظهور نخستين اشياء مفرغي آغاز و تا 1300 پيش از ميلاد هم زمان با رواج آهن، پايان مي‌يابد، به سه دوره مفرغ قديم، مفرغ ميانه و مفرغ جديد تقسيم مي‌شود./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388031637