احياي کارخانه اقبال يزد در روند تبديل به يک مکان

به گزارش ميراث آريا (chtn)يک دکتراي معماري با بيان اين مطلب افزود:کارخانه اقبال به عنوان نخستين کارخانه نساجي صنعتي يزد نزديک به 20 سال است که عملکرد قبلي خود را از دست داده و پس از کش و قوس‌هاي فراوان درحال حاضر به عنوان پارک علم و فناوري مورد احيا و بهره برداري قرار گرفته است.

سيد علي اکبرکوشش گران درادامه خاطرنشان کرد:اين کارخانه با معماري شاخص علاوه برارزش‌هاي کالبدي و تاريخي درگذشته به مثابه يک مکان عمل مي‌کرده است.

به گفته اين استاد دانشگاه يزد؛ اما ازسويي ديگر پارک‌هاي علم و فن‌آوري نيز امروزه به عنوان يکي از شاخص‌هاي نشان‌دهنده توسعه علمي و فني شناخته مي شوند.

کوشش گران اضافه کرد:جدا از رسالت خطير و با اهميت پارک‌هاي علمي و تحقيقاتي که متولي تبديل علوم و تخصص هاي گوناگون به محصولات صنعتي و کاربري هستند جايگاه آنها درتعريف هويت و شناساندن ابعاد توسعه فرهنگي اجتماعي شهروندان نيز از اهميت فوق‌العاده اي برخوردار است.

اين دکتراي معماري ادامه داد: براين اساس لازم است که با اين مکان به عنوان يک مکان و اثري که بايد وجهه‌اي مثبت و قوي در ساختن تصويرذهني ازشهري که ازديرباز به شهري توليدي معروف بوده برخورد شود.

وي با اشاره به اين‌که در طرح احياي اين کارخانه قابليت‌هاي مفهومي کارخانه و پارک علم و فن آوري مورد بررسي قرار مي گيرد اظهار داشت:همچنين مولفه‌ها وساختارکالبدي و ويژگي‌هاي ادراک فضايي کارخانه اقبال در جهت تطابق با ساختار فعاليت پارک علم و فن آوري و نحوه بهره وري مخاطبان شناسايي مي شود./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388031859