تنديس مشاهير ايراني در بخش ورودي مقر سازمان ملل

به گزارش ميراث آريا(chtn) معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري در مراسم پرده برداري از تنديس مشاهير ايراني در سازمان ملل با تشريح برخي دستاوردهاي علمي و فني ايران از جمله در دوره هاي ساساني و نيز دوران اسلامي تأکيد کرد: جايگاه دانشمندان در فرهنگ ايراني بسيار بالا و هم اندازه خون شهدا است.

اسفندياررحيم مشايي در ادامه با تاکيد بر اين‌که امروز علما و دانشمندان سهم موثري در رشد و شکوفايي جامعه جهاني دارند افزود: بر آنهاست که در کنار رسالت بزرگ خويش در توسعه و تعميق صلح و محبت ميان ملتها نيز نقش ايفا کنند.

وي با بيان اين‌که در طول تاريخ شواهد زيادي از نقش ايرانيان در رشد و توسعه دانش بشري در قرون و اعصار مختلف وجود داشته است تصريح کرد: امروز جامعه جهاني براي بهره گيري از حداکثر ظرفيت‌ها و کاهش چالش ها به اتحاد، توسعه صلح پايدار و تعاملات عادلانه و عالمانه براي شکوفايي استعدادهاي بشري نيازمند است.

معاون رئيس جمهور با اشاره به اين‌که مردم ايران در تاريخ، پيونددهنده قلب‌هاي ملت‌هاي شرق و غرب عالم بوده‌اند به\"کوشک نخبگان\" ايراني که در مقر سازمان ملل نصب شده اشاره کرد و گفت: از ميان انبوه متخصصان و دانشمنداني که در سرزمين ايران ظهور کرده اند ما تنها تنديس چهارتن را به نمايش گذاشتيم که نقش ويژه‌اي در رشد و توسعه دانش بشري داشته و نامشان براي شما آشنا است.

همچنين دراين مراسم آنتونيو ماريا کوستا رئيس مجموعه سازمان ملل در وين نيز طي سخناني از نصب تنديس مشاهير ايراني در مقر اين سازمان در ملل ابراز خرسندي و قدرداني کرد.

کوشک مفاخر ايران شامل طاقي و چهارستون با ويژگي‌ها و نماد‌هاي هنر و معماري ايراني است که درآن تنديس‌هاي چهار دانشمند مشهور جهاني يعني ابوعلي سينا، ابوريحان بيروني، محمدبن ذکرياي رازي و حکيم عمر خيام نصب شده است.

سازمان ملل دو سال پيش با درخواست ايران براي نصب اين تنديس در محوطه اين سازمان موافقت کرده بود.در مجموعه سازمان ملل در وين،تنديس‌ها و يادبودهايي از کشورهايي هم‌چون، ژاپن، انگليس، مغرب، چين، ترکيه، عربستان سعودي نصب شده است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388032031