ارائه نتايج مطالعات انجام شده بر روي پيکرک هاي شهر سوخته

به گزارش ميراث آريا (chtn)، روح الله شيرازي در دومين بخش از همايش بين‌المللي روابط بين فرهنگي عصر مفرغ آسياي ميانه افزود: در اين مقاله به نتيجه مطالعات انجام شده بر روي پيکرک‌هاي انساني گلي و سنگي پرداخته شده است که در دوره جديد کاوش‌هاي شهر سوخته به دست آمده است.

وي افزود: در نتيجه اين کاوش که در منطقه بناهاي يادماني متمرکز بوده، مجموعه اي غني از پيکرک‌هاي انساني گلي و سنگي يافت شده که يکي از پايه‌هاي بنيادي فرهنگي اين شهر دوران آغاز تاريخي در شرق ايران است.

شيرازي خاطرنشان کرد: اين نمونه‌ها از بسياري جهات قابل مقايسه با نمونه هاي به دست آمده محوطه‌هاي آسياي مرکزي و بلوچستان هستند.

به گفته استاديار گروه باستان‌شناسي دانشگاه سيستان بلوچستان، نبود شگونه‌شناسي جامع نخستين مانع براي مطالعه طبقه بندي و درک کارکردهاي اين اشيا است.

وي تاکيد کرد: از اين رو پس از بررسي بستر جغرافيايي و گاه نگاري اين پيکرک ها، پژوهش حاضر در جستجوي ارائه گونه شناسي آنها بوده است که براي انجام مطالعات تطبيقي با پيکرک‌هاي مناطق همجوار ضروري است.

شيرازي تصريح کرد: پيکرک‌هاي مطالعه شده از نظر گاه نگاري به دوره دوم شهر سوخته تعلق دارد و از نظر گونه‌شناسي مي‌توان سه دسته پيکرک‌هاي نشسته، ايستاده و نيم تنه‌هاي انساني را تميز داد. همچنين اين اشيا احتمالا با عقايد کشاورزان و دامداران شهر سوخته مرتبط هستند که اقتصاد معيشتي آنها افزون بر کشاورزي و دامداري مبتني بر مبادلات منطقه‌اي بوده است117

انتهای پیام/

کد خبر 1388032711