درفرايند مرمت  نگاههاي فرهنگي را وارد کنيم

يک کارشناس ارشد مرمت و احياي بناها و بافت‌هاي تاريخي در گفتگو با ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: هنگامي که عمليات مرمت و بازسازي يک بنا يا بافت فرسوده يا تاريخي آغازمي شود همه به دنبال ايجاد راه، ساخت بنا يا تأسيسات شهري يا جانبي هستند اما دراين ميان مي‌توان بدون مداخله دربافت تاريخي اقدامات فرهنگي را نيز در فرايند احيا وارد کرد.

سعيد فلاح‌فر درادامه خاطرنشان کرد: چندي پيش اين موضوع در شهرداري تهران مطرح و درحد تئوري مورد موافقت قرارگرفت.

به گفته اين دانشجوي دکتراي تاريخ هنر؛ پس از وقوع زلزله دربم ساکنان بم به دليل فشارهاي رواني ناشي از وقوع زلزله برخي از نيروهاي کمک‌رسان را به چشم نيروهاي دولتي مي ديدند اما با يک اقدام فرهنگي درروز عاشورا و برگزاري مراسم عزاداري امام حسين در تکيه بم،درحقيقت اين تکيه نيمه ويران را احيا و زنده شد.

اين کارشناس ارشد مرمت و احياي بناها و بافت‌هاي تاريخي يادآور شد:از آن هنگام اين حرکت، يک انرژي فوق العاده به تمامي دست‌اندرکاران پروژه ارگ بم داد به طوري که تمامي کنش‌هاي زمان وقوع زلزله مردم بم پس از مشاهده اين مراسم به طورکلي برطرف شد.

فلاح‌فر درپايان تصريح کرد: براين اساس مي‌توان گفت که با يک حرکت فرهنگي همانند اقدام يادشده در بم، مي‌توان انگيزه‌هاي احياي يک بنا يا بافت فرسوده را ايجاد کرد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388032714